29.1 C
Lloret de Mar
Un ple, l'octubre passat

L’alcalde cessa el socialista Francisco Pastor del govern i entren els tres regidors d’ERC

Des del govern asseguren que, malgrat que passen d'onze a tretze membres a l'equip de govern, l'Ajuntament s'estalviarà més de 25.000 euros amb el canvi.

Un ple, l'octubre passat

Darreres Notícies

Nou govern a Lloret de Mar. L’alcalde, Jaume Dulsat, ha cessat del govern al regidor socialista Francisco Pastor i han entrat a l’equip els tres regidors d’ERC, que treballaran al costat de Junts per Lloret i els quatre regidors no adscrits que al març van deixar el PSC. Això fa que l’equip de govern passi d’onze regidors a tretze, tot i que des del govern han volgut deixar clar que el canvi suposarà un estalvi i no un sobrecost.

L’acord signat inclou els següents eixos “prioritaris” per aquest mandat: la millora de les condicions socioeconòmiques dels residents a la població; la promoció, edificació i posada en funcionament d’un nou equipament sociosanitari; la millora en la gestió, projecció i previsió de les necessitats educatives així com dels equipaments; la captació, fidelització i implantació d’inversions a la població; el desenvolupament del pla operatiu de renovació de destinació, així com -de manera prioritària- la lluita contra els efectes de la pandèmia de la Covid-19.

Pel que fa a les tinències d’alcaldia, queden repartides de la manera següent: primer tinent d’alcalde Albert Robert (Junts); segona tinenta d’alcalde, Lara Torres (no adscrita); tercer tinent d’alcalde Jordi Orobitg (ERC); quart tinent d’alcalde Jordi Sais (Junts); cinquè tinent d’alcalde Eduardo López (no adscrit), i sisena tinenta d’alcalde Jennifer Pérez (ERC).

En relació a les delegacions específiques, Jordi Orobitg (ERC) assumirà -juntament amb Jordi Sais i Lara Torres- la coordinació d’acció de govern i contractació. També assumirà l’Àrea de Promoció de la Ciutat, que inclou la coordinació del Pla Operatiu de Turisme, que encapçalarà conjuntament amb Cristian Fernández. A més, Orobitg dirigirà Promoció Econòmica, Esdeveniments, el Servei d’Ocupació Municipal i l’Oficina de Relacions Laborals. De l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, s’ocuparà dels àmbits d’Emergència Climàtica i Gestió Forestal. Serà també el regidor d’Urbanitzacions juntament amb Albert Robert.

La regidora Jennifer Pérez assumirà l’Àrea de Ciutadania amb l’Oficina d’Habitatge, Igualtat i Salut Pública. Pel que fa als barris, serà regidora del Molí, Can Ballell, Mas Vilà i Can Ribalaigua.

El regidor Albert Ferràndez tindrà la condició de membre de la junta de govern i les delegacions de l’Àrea de Serveis a les Persones (cap de l’Àrea de Serveis a les Persones, Educació i Serveis relacionats amb Persones amb Capacitats Diferents). Serà també, conjuntament amb Albert Robert, regidor del Nucli Antic i del barri dels Pescadors.

Els nous socis de govern han decidit tirar endavant aquest acord, diuen, per “prioritzar l’interès del municipi”. Jordi Sais, com a portaveu de Junts per Lloret, recorda que el govern s’ha trencat per culpa de la crisi interna del PSC, mentre que ells sempre han treballat per mantenir el govern cohesionat. I afegeix que sempre han donat prioritat a les necessitats de Lloret de Mar per sobre dels temes nacionals. Tot i així, reconeix que des del primer moment han volgut l’entrada d’ERC al govern perquè el mandat passat van treballar amb molt bona sintonia.

Des de C’s, Jordi Hernández, no ho veu així i creu que Junts per Lloret sempre ha volgut prioritzar un govern independentista. En aquest sentit, creu que el nou acord és una estafa que no reflecteix la voluntat dels lloretencs. I retreu a l’alcalde Dulsat que hagi fet efectiu el canvi en el govern enmig de la crisi per la pandèmia. També creu, Hernández, que no és necessari que el govern tingui majoria absoluta perquè l’oposició actual ja ha demostrat en reiterades ocasions la voluntat d’aprovar acords per unanimitat amb l’objectiu de sumar per Lloret.

Jordi Orobitg, com a portaveu d’ERC, ha dit que sempre han volgut entrar al govern per poder treballar per a Lloret de Mar.

Per la seva banda, Miguel Gracia, de Lloret en Comú, retreu a l’equip de govern que els últims mesos hagi estat més centrat en els problemes interns que en les necessitats del municipi. Tot i així, desitja molts èxits al nou govern perquè creu que seran èxits per a Lloret de Mar.

Francisco Pastor, que s’ha quedat com a únic regidor del PSC, critica que el canvi de govern s’hagi fet enmig de la greu crisi sanitària, social i econòmica que estem vivint. Tot i així, ha explicat que s’ha posat a la disposició del nou regidor d’Educació per fer el traspàs amb garanties i ajudar-lo amb el que faci falta.

La portaveu de Força Lloret, Lluïsa Baltrons, també critica les maneres en què s’ha fet el canvi i que els quatre regidors no adscrits es quedin al govern quan només en farien falta dos. Tot i així, creu que el govern actual és més coherent que el que hi havia fins ara.

Lara Torres, que parla en nom dels quatre regidors no adscrits, creu que és positiu qualsevol acord que permeti treballar per Lloret amb fermesa, sobretot atesa la complicada situació que estem vivint.

Més regidors al govern, però un estalvi per a l’Ajuntament

Pel que fa a la despesa que representen els canvis al govern, tant Junts per Lloret com ERC han remarcat que suposarà un estalvi global per a l’Ajuntament de més de 25.000 euros. El republicà Jordi Orobitg ha argumentat que els tres regidors d’ERC seguiran cobrant per assistència als plens i a les comissions informatives, tal com estaven cobrant a l’oposició, i només sumaran el que percebin per a les juntes de govern, que suma en total uns 37.000 euros. En canvi, el regidor Francisco Pastor tenia un salari que pujava a uns 62.000 euros bruts l’any.

El portaveu socialista, Francisco Pastor, no hi està d’acord i insisteix en què comptar amb dos regidors més al govern representarà un sobrecost a l’Ajuntament.

El portaveu de Junts per Lloret, Jordi Sais, però, ha criticat al PSC que a l’hora de fer els càlculs ha comptat que els regidors del govern cobren un salari i les assignacions d’assistència al plenari i a les comissions informatives i juntes de govern, quan això no és així i, per tant, acusa la formació de donar informació falsa.

spot_img

El + Vist