4.2 C
Blanes

L’alcalde té un record per als presos i exiliats en el seu discurs de la Diada

L'alcalde considera que l'Onze de setembre d'aquest 2018 ha estat diferent i especial donat el context polític actual.

Darreres Notícies

Un record per als presos i exiliats arran del procés independentista i una mostra pública de suport per als seus familiars. Aquest ha estat el missatge principal, que ha centrat el discurs de l’alcalde, Jaume Dulsat, durant la Diada.

Considera que l’Onze de setembre d’aquest 2018 ha estat diferent i especial. Ho atribueix al context polític actual. En aquest sentit, lamenta que aquests presos i exiliats no puguin estar amb les seves famílies.

Dulsat ha fet una crida a la unitat, per tal d’establir ponts de diàlegs i superar les dificultats socials i econòmiques que existeixen actualment. Creu que cal treballar junts per superar tots els reptes que afronta la societat catalana.

L’alcalde també destaca que l’immobilisme no ajudarà a resoldre els conflictes actuals. En aquest sentit, assenyala que la societat ha de ser protagonista en la lluita per recuperar la llibertat i els drets fonamentals, sempre amb respecte i acceptant la diversitat.

Aquests han estat els punts clau del discurs de Jaume Dulsat, en una Diada que Lloret ha tornat a viure amb intensitat. La jornada ha reunit diversos actes tradicionals durant el matí, a la plaça de la Vila i el passeig Jacint Verdaguer.

Com sempre, la secció local d’ERC ha comptat amb la seva parada. El seu portaveu i regidor de l’equip de govern, Jordi Orobitg, explica que tothom és lliure de participar a la Diada i destaca que l’independentisme és un moviment pacífic.

Orobitg també va ser present a la Marxa de Torxes, que es va fer la nit del dilluns, vigília de la Diada, organitzada per l’ANC. En la lectura del manifest, l’entitat reclamava als polítics que es compleixi el mandat de l’1 d’octubre i demanava perquè no s’havia fet fins ara. En aquest sentit, el regidor exposa que cal fer més gran la base social per assolir la independència de Catalunya i assegura que hi va haver una gran oportunitat entre l’1 i el 3 d’octubre de l’any passat.

ERC de Lloret ha fet l’ofrena floral en memòria de totes les persones que van perdre la vida per defensar les llibertats del poble català. A més, nou entitats de la vila han participat en la composició floral d’una senyera, com, per exemple, l’Associació de Dones l’Aurora. Una membre del col·lectiu, Maite Rodríguez, assenyala que treballen per la lluita de les dones però que no poden deixar de banda altres situacions que afecten la societat.

Una de les activitats que ha obert l’Onze de setembre a Lloret ha estat la tradicional trobada de puntaires, que ha arribat a la seva 17a edició. Unes 200 puntaires s’han reunit al passeig Verdaguer, per fer una exhibició de confecció de puntes de coixí. Comenten la baixa assistència respecte d’anys anteriors, la presència i l’interès dels turistes i la necessitat de transmetre aquesta tradició a les noves generacions.

A banda de la trobada de puntaires i la composició floral, la Diada a Lloret també ha comptat amb una cercavila a càrrec de l’Associació de Gegants i Capgrossos, un concert coral i el cant dels Segadors amb les corals lloretenques i el públic assistent.

Però la jornada no ha acabat aquí per a molts lloretencs, que es s’han desplaçat a la tarda a Barcelona, per a participar a la manifestació convocada per l’ANC, amb la participació d’Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència. Des de Lloret de Mar, s’han organitzat 7 autocars, 5 d’ERC i 2 de l’ANC.

Segons la Guàrdia Urbana, la mobilització ha concentrat prop d’un milió de persones. Junts han fet una gran onada, representant la força del poble, unint la plaça de les Glòries amb el Palau Reial.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist