6.9 C
Lloret de Mar
L'alcalde i Lam Chuen Ping, signant el conveni al despatx de Romà Codina

L’Any Nou Xinès surt de Barcelona i per primera vegada es farà també a Lloret

Serà el proper 22 febrer amb una rua amb dracs de colors en què hi participaran prop de 120 persones.

L'alcalde i Lam Chuen Ping, signant el conveni al despatx de Romà Codina

Darreres Notícies

Per primer cop, l’Any Nou Xinès surt de Barcelona i se celebra també a Lloret de Mar. Serà el proper 22 febrer amb una rua amb dracs de colors en què hi participaran prop de 120 persones. Avui s’ha signat el conveni al despatx de l’alcalde, que farà possible aquesta celebració.

El fet d’exportar a la vila aquesta commemoració implicarà la mobilització de molts agents implicats: des d’empresaris fins a professionals de la televisió estatal xinesa. De fet, es preveu que participin un total de 120 persones en la rua tradicional.

El president de les Associacions xineses d’Espanya, Lam Chuen Ping, ha explicat que l’any nou xinès -que també es coneix com la Festa de la Primavera- és la festivitat tradicional més important de la Xina. L’objectiu de la celebració és, d’una banda, rebutjar els mals esperits i, de l’altra, invocar el cel per tenir més fortuna de cara a l’any que comença. En aquest sentit, l’espectacle està garantit. Lam Chueng Ping ha subratllat que Lloret és una ciutat preparada per acollir aquest tipus d’esdeveniments. Un fet que, segons el president, donarà una major rellevància a la destinació.

L’alcade de Lloret, Romà Codina, argumenta que serà un esdeveniment de gran magnitud que pot obrir la porta a un mercat emergent, el xinès, que al gener i febrer està de vacances.

La rua del proper 22 de febrer es complementarà amb gegants i altres manifestacions tradicionals catalanes. A més, hi haurà un sopar amb empresaris xinesos que tindrà lloc al Casino.

spot_img

El + Vist