5.3 C
Lloret de Mar
Un curs del SOM

Lara Torres: “El SOM és un servei que funciona i que va en augment”

El 2019 es va incrementar un 25% el nombre d'ofertes de treball respecte l'any anterior i es van gestionar un total de 1.075 ofertes.

Un curs del SOM

Darreres Notícies

“El SOM és un servei que funciona i que va en augment”. Aquesta és la conclusió de la Memòria del 2019 segons la regidora de Promoció Econòmica, Lara Torres, que en fa un balanç molt positiu i creu que el SOM s’ha convertit en un servei de referència al municipi. Tot i així, la regidora reconeix que caldrà treballar per intentar fomentar una ocupació que doni estabilitat als treballadors.

Un dels objectius principals del Servei d’Ocupació Municipal és posar en contacte, de manera gratuïta, persones que busquen feina i empreses que necessiten personal. El 2019 es va incrementar un 25% el nombre d’ofertes de treball respecte l’any anterior i es van gestionar un total de 1.075 ofertes, que van representar més de 1.200 llocs de treball i es van convertir en 419 insercions comunicades. La majoria de les ofertes estan vinculades al sector dels serveis com, per exemple, tasques de cambrer, recepcionista, cuina, comerç o administració, entre d’altres.

Cal destacar que el 2019, una mica més de 300 empreses van fer ús del servei, especialment entre els mesos de febrer i agost. Pel que fa a les visites presencials al SOM, se’n van rebre més de 5.400, i els mesos més concorreguts van ser febrer, març i abril. A més, la majoria dels tràmits es poden fer a través del web municipal. De fet, l’any passat, el nombre més gran de visites al portal de l’Ajuntament va ser a l’apartat del SOM, amb més d’un milió.

Un altre dels pilars del SOM és la vessant formativa. En aquest sentit, el 2019 va comptar amb una oferta formativa destacada, amb 27 propostes que van comptar amb 445 usuaris. De cara a aquest any, la regidora apunta que seguiran fomentant la formació i la voluntat és fer una bona oferta de cara, especialment, a l’últim trimestre de l’any.

Un dels aspectes que demostra la voluntat del govern municipal de seguir apostant per l’àrea de Promoció Econòmica en general és que s’ha aprovat un projecte per convertir l’antiga caserna de la policia local en les dependències d’aquesta àrea. Lara Torres reconeix que és un projecte a mig o llarg termini, però insisteix en què la voluntat és unificar tots els serveis de Promoció Econòmica en un únic espai. De moment, el ple ha aprovat el projecte bàsic, però caldrà esperar un temps perquè el nou equipament vegi la llum.

spot_img

El + Vist