Dissabte, 16 gener 2021
7.6 C
Lloret de Mar
Acte contra la violència masclista, de l'Aurora.

L’Aurora organitza una cadena feminista com a símbol de lluita contra la violència masclista

La dada escollida és avui, 25N, jornada internacional dedicada a aquesta xacra social, que en el que portem d’any ha matat 11 dones a Catalunya i 41 arreu de l’Estat espanyol.

Acte contra la violència masclista, de l'Aurora.

Darreres Notícies

L’esport de Lloret es mobilitza per dir ‘ja n’hi ha prou’ i reivindicar el retorn de la pràctica esportiva

Els assistents han aclamat la tornada a la pràctica esportiva i han protestat pel tracte que està rebent l'esport per part de les administracions.

El Govern deixa sense efecte la convocatòria del 14-F i anuncia les eleccions per al 30 de maig

El govern firma el decret d'ajornament de les eleccions del 14F "perquè ningú hagi de renunciar al dret a vot".

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

L’associació de dones l’Aurora organitza una cadena feminista aquesta tarda al Molí per simbolitzar la lluita contra la violència masclista. La dada escollida és avui, 25N, jornada internacional dedicada a aquesta xacra social, que en el que portem d’any ha matat 11 dones a Catalunya i 41 arreu de l’Estat espanyol.

Conxa Alférez, membre de l’Aurora, argumenta que la cadena garantirà les mesures de seguretat antiCovid i que tothom s’hi pot afegir. La cadena feminista de l’Aurora es durà a terme a les 5 de la tarda, a la plaça de les Regions.

La commemoració institucional del 25N arriba, però, aquest dissabte a Lloret, en què es duran a terme els actes de manera virtual, organitzats per la regidoria d’Igualtat i l’associació de dones l’Aurora. A partir de les 12 del migdia, i a través del Facebook de la ràdio, es farà la lectura del manifest contra la violència masclista, a càrrec de l’alcalde Jaume Dulsat.

També es podrà gaudir d’una performance amb La Caravana de les Arts i del TikTok “prou violències”, que ha estat realitzat per les dones del Pla de Ciutadania de Lloret. A més, es farà l’entrega de premis del concurs de frases contra la violència envers les dones que organitza l’Aurora. El punt final el posarà la regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez.

Cartell amb els actes institucionals del 25N a Lloret de Mar.

Cada any, amb motiu d’aquest dia senyalat, els governs i administracions consensuen un manifest sobre el 25N. El manifest d’enguany destaca que “el temps s’ha esgotat per als agressors masclistes” i que “el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort”.

Es reconeix que “mai abans hi havia hagut una implicació tan extensa i conscient respecte les violències masclistes. I és que, els darrers mesos han estat absolutament durs per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència com, segurament, ho seran els mesos que vindran, mentre duri la pandèmia”.

El manifest es dirigeix directament als homes. Els diu “els que esteu en contra d’aquestes violències i sabeu que un dels vostres amics, familiars, coneguts les exerceixen: és hora que us en feu responsables i hi intervingueu”.

El document acaba adreçant-se als agressors, “als agressors, un recordatori: no hi haurà espai per a la impunitat”.

Recordem que hi ha habilitat un número de telèfon que dona atenció permanent contra la violència masclista. És el 900 900 120. És gratuït, confidencial i funciona 365 dies l’any, durant les 24 hores del dia. Durant l’any 2019, va rebre 9.352 trucades per motiu de violència masclista. Enguany, s’observa que han augmentat les trucades de dones en situació de violència masclista en l’àmbit familiar. El percentatge ha augmentat del 2,7% al 4%.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.