17.1 C
Blanes
La bandera verda, amb el símbol per a daltònics

Les banderes de les platges de Lloret són adaptades per a persones daltòniques

Les banderes que indiquen si l'estat de l'aigua és bo per banyar-se porten uns símbols perquè els daltònics les diferenciïn.

La bandera verda, amb el símbol per a daltònics

Darreres Notícies

L’Ajuntament ha fet un pas més per fer que les platges de Lloret siguin inclusives. Ja fa uns dies que les banderes que indiquen l’estat de la mar estan adaptades per a persones daltòniques, és a dir, aquelles que tenen alterada la visió dels colors.

A prop de cada mòdul de Proactiva s’hi ha col·locat una bandera que manté el color (verd quan les condicions per al bany són bones; groc quan cal tenir precaució i vermell quan està prohibit), però inclouen uns símbols. Es tracta del mètode Color ADD, l’únic llenguatge del món adaptat a persones que pateixen daltonisme i que consisteix a representar els colors per mitjà de símbols fàcils de conservar en la memòria.

circo de las estrellas

Així doncs, la bandera verda mostra una barra diagonal al costat d’un triangle que apunta cap a la dreta; la groga, porta una barra diagonal i la vermella, té un triangle que apunta a l’esquerra.

La regidora de Platges, Marina Nicolàs, apunta que és molt interessant poder comptar amb aquestes banderes, que aporten un valor afegit a les platges lloretenques. “Hem de tenir en compte que el daltonisme és una patologia visual que impedeix percebre determinats colors i que és molt més freqüent del que puguem pensar, sobretot en el cas dels homes, i és que es calcula que un de cada deu homes té aquest trastorn visual i, per tant, per a nosaltres és molt important fer que tothom tingui accés a tota la informació que necessita per poder gaudir d’una bona experiència a les nostres platges”, ha comentat.

“És un pas més en la seguretat i també en la inclusió de tots els nostres usuaris a les platges”

Marina Nicolàs

Amb aquestes banderes, es pretén fer les platges més segures per a tothom, ja que ajuden a identificar més fàcilment riscos poc visibles, com ara els corrents marins.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist