Dimecres, 20 gener 2021
11.7 C
Lloret de Mar
Reunió virtual entre l'AMT i la ministra Maroto

Les mesures que reclamen Lloret i les principals destinacions turístiques de l’Estat espanyol

L'objectiu és reactivar el turisme davant la crisi pel coronavirus.

Reunió virtual entre l'AMT i la ministra Maroto

Darreres Notícies

El Govern prorroga dues setmanes més totes les restriccions vigents

Es manté el confinament municipal i el tancament del comerç no essencial els caps de setmana

Max Illa (Bella Dolores) demana unitat al sector i que “no rebenti preus” al 2021

El Bella Dolores és un dels 10 allotjaments que hi ha oberts aquests dies a Lloret de Mar.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

Els alumnes dels cicles formatius del Coll i Rodés fan plats per emportar

Es tracta d'una prova pilot, que només s'adreça al professorat. Però, per la bona acollida que té, es plantegen obrir-ho al públic de fora.

El CH Lloret suma la segona victòria de la temporada, en guanyar l’Igualada (5-3)

Els homes de Xavi Albet van ser els vencedors d’un partit molt igualat, amb emoció fins al final i que va deixar un gran gol de Marc González.

Lloret de Mar i les principals destinacions turístiques de l’Estat espanyol -que formen l’Aliança de Municipis de Sol i Platja (AMT)- posen sobre la taula fins a set mesures per reactivar el turisme davant la crisi pel coronavirus. Les propostes s’han plantejat al govern espanyol. En concret, a la ministra de Turisme, Reyes Maroto, en una reunió feta el passat cap de setmana.

Un dels participants de la trobada ha estat Jaume Dulsat. L’alcalde de Lloret resumeix que hem demanat que “es pensi en la salut però també en l’economia turística, que es legisli en aquest sentit”.

El passeig, desert, en començar l’estat d’alarma (Jordi Borràs).

Des del punt de vista sanitari, els municipis de l’Aliança han reclamat a la ministra que es determini un calendari amb dates per al desconfinament, així com la reobertura del sector turístic i les destinacions. Així mateix, s’ha assenyalat la importància de tenir uns protocols comuns a tota Espanya, consensuats amb els principals mercats europeus i que podrien incloure certificacions (o passaports) sanitaris.

En aquesta complicada crisi sanitària, social i econòmica, tots els ajuntaments reclamen més eines de finançament, flexibilitzant la regla de despesa. De manera que se’ls permeti fer servir no només la totalitat del superàvit de l’any passat, sinó també una part important del romanent actual o augmentar la capacitat d’endeutament. També es demana, per a les empreses i autònoms, plans específics per poder flexibilitzar i/o posposar càrregues financeres, lloguers o hipoteques, així com que es puguin acollir i prolongar els ERTOs existents.

La coordinació amb Europa és molt important en tot el procés de desescalada. Les mesures a adoptar pel que fa a la liberalització del tràfic de persones, el suport a les companyies aèries per reactivar connectivitat i l’economia europea en el seu conjunt són molt importants per a tothom, però especialment per a les destinacions insulars. Europa també és important des del punt de vista del suport financer, ja que entre altres mesures, es podria plantejar la creació d’un fons específicament turístic.

La platja, el primer dia de desconfinament pels nens (Policia Local).

En el pla més operatiu, els municipis de l’Aliança van posar sobre la taula la incertesa sobre l’ús de les platges, així com els impostos i taxes a què ha de fer front cada ajuntament, associats a la utilització d’aquestes platges, segons la Llei de Costes.

La reunió va tenir lloc el passat dissabte, on hi van ser presents els alcaldes dels vuit municipis que conformen l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT). Són Adeje, Arona, Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, Salou, San Bartolomé de Tirajana i Torremolinos.

Segons la nota de premsa, publicada per Lloret Turisme, la ministra Maroto va manifestar que treballen per coordinar diferents mesures en el marc europeu. Va assegurar que saben la necessitat i la urgència de prendre decisions, però sempre seguint criteris sanitaris per poder aportar seguretat al sector i als turistes, ja que és la clau per restablir la confiança en la destinació. Per això, va comunicar als alcaldes de l’AMT la voluntat de mantenir aquestes reunions de forma periòdica.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.