11.7 C
Lloret de Mar

Les noves obreres de Santa Cristina ja han agafat el relleu

Alba Portavella, Laia Codina, Carlota Crespo i Núria Perea han pres possessió del càrrec aquest diumenge, a l’Aplec dels Perdons, on han pres el relleu de les antigues obreres.

-

Alba Portavella, Laia Codina, Carlota Crespo i Núria Perea ja són les noves obreres de Santa Cristina. Les quatre noies han pres possessió del càrrec aquest diumenge, a l’Aplec dels Perdons, on han pres el relleu de les antigues obreres.

Com marca la tradició, el relleu s’ha fet en el decurs de la missa, en què s’ha fet la veneració de Sa Relíquia i el cant dels Goigs, amb el cor Alba de Prima. Tot seguit, s’han fet la foto oficial amb el monument de l’Obrera i han anat cap on era el Xino-Xano per fer el llançament de l’arròs. I és que, com també és tradicional, el Xino-Xano ha acompanyat la jornada amb una arrossada popular.

La primera obrera, Alba Portavella, que ballarà amb en Santiago Brugarolas, explica que li fa molta il·lusió haver-se convertit en obrera, ja que és una tradició molt arrelada al poble i a la seva família.

“Les meves àvies, Montserrat Rutllan i Maria Dolors Fontanals, van ballar-lo, els meus pares també i la meva cosina i la meva germana i, llavors, a mi també em fa molta il·lusió poder seguir la tradició tant al poble com a la meva família”

Alba Portavella

La Laia Codina és la segona obrera i ha escollit en Marc Quintana com a ballador. Ella també està molt il·lusionada per nova etapa.

“És una tradició de fa molts anys, el meu pare el va ballar fa 40 anys, i vull seguir amb aquesta tradició que esperem que durant molts més anys segueixi”

Laia Codina

La tercera obrera és la Carlota Crespo, que ballarà amb en Pol Franquet. En el cas de la Carlota, ella és la primera noia de la seva família que és obrera, però assegura que això encara l’ha motivada més.

“És una il·lusió acumulada de fa molts anys; a diferència de les meves companyes, ningú de la meva família l’ha ballat, soc la primera, i això per mi també és un punt de motivació més que m’ha fet voler ser obrera”

Carlota Crespo

La Núria Perea és la quarta obrera i l’acompanyarà en Guillem Franch. Assegura que, com a lloretenca, és tot un honor poder formar part d’aquesta part de la història del poble.

“És una cosa que et fa molta il·lusió, que ho has vist sempre des de petita, que quan ho vius de prop a casa encara en tens més ganes i és tot un honor com a lloretenca”

Núria Perea

Tal com ha explicat la Núria Perea, les tasques de les obreres van més enllà de ballar el Ball de Plaça a la Festa Major i durant el proper any hauran de representar l’Obreria de Santa Cristina en diferents activitats.

Trucades que et fan sentir únic i especial

Com viuen els 'Poetes de guàrdia' aquesta iniciativa, amb la qual Lloret de Mar se suma al Dia Mundial de la Poesia.

Avui s’ha reobert l’aparcament de Sa Caleta

L'equipament funcionarà fins a l'1 de novembre com a aparcament municipal.

Uns alumnes del Coll i Rodés construeixen un satèl-lit a petita escala

L'equip, anomenat LloretSat, es presenta a una competició de l'Agència Espacial Europea.
- Publicitat -