8.3 C
Lloret de Mar

Les visites als equipaments culturals de Lloret pràcticament es dupliquen al 2022

Més de 5.000 veïns ja disposen del carnet del Museu Obert de Lloret (MOLL), que permet l'entrada gratuïta a aquests recintes.

Una delegació, visitant els Jardins de Santa Clotilde al 2022.
Una delegació, visitant els Jardins de Santa Clotilde al 2022.

Darreres Notícies

Un total de 136.012 persones han visitat els equipaments culturals de Lloret de Mar durant el 2022. Aquesta xifra mostra una clara i ràpida recuperació després de dos anys de pandèmia, en què es pràcticament es doblen les visites del 2021 i es preveu un 2023 similar a les dades del 2019.

servicios profesionales jimenez

El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, recorda que són uns espais molt estimats per la ciutadania i que ‘més de 5.000 veïns ja tenen el carnet del Museu Obert de Lloret, que permet l’entrada gratuïta a aquests equipaments’.

Jardins de Santa Clotilde a vista de drone
Jardins de Santa Clotilde a vista de drone

Per equipaments, són novament els Jardins de Santa Clotilde, amb més de 100.000 visites, l’espai més concorregut. Seguit en aquest ordre del Museu del Mar, el Castell de Sant Joan, el Turó Rodó, Can Saragossa, Es Tint, el Cementiri Modernista i el Puig de Castellet. Pel que fa als ingressos, sumen 415.186 euros.

Museu del Mar (Lloret Turisme)
Museu del Mar (Lloret Turisme)

Els equipaments patrimonials que integren el Museu Obert de Lloret (MOLL) tenen com a finalitat fer accessible el passat històric de la vila a veïns i visitants. Es tracta d’un museu descentralitzat, amb seus en diferents punts.

Turo rodo aeria 1200x675 2
El Turó Rodó, des de l’aire.

En aquest 2023, l’Ajuntament farà un seguit d’inversions al patrimoni cultural com el nou amfiteatre als jardins, les millores al Turó Rodó i al Museu del Mar, un conveni amb Sant Pere del Bosc, a més de diferents obres a Can Font, Can Saragossa i el poblat ibèric de Montbarbat.

Casa Museu de Can Font (Lloret Turisme)
Casa Museu de Can Font (Lloret Turisme)

Aquestes inversions es complementen amb un programa de visites incloses dins del programa de la Capital de la Cultura Catalana, de la qual Lloret de Mar n’és la seu aquest 2023. Entre elles, n’hi ha una inspirada en la sèrie ‘La Casa del Dragón’, de HBO, rodada en part als jardins de Santa Clotilde, que ha estat un gran èxit d’audiència i que acaba de rebre un globus d’Or com a millor sèrie dramàtica.

spot_img

El + Vist