6.7 C
Lloret de Mar

L’esport lloretenc condemna “les conductes que constitueixen violència sexual”

Els clubs i les entitats esportives s'adhereixen al manifest del món de l'esport per a l'eliminació de la violència envers les dones, amb motiu del 25N.

Lectura del manifest de la secció femenina de l'Esportiu Futbol Sala, aquest dijous.
Lectura del manifest de la secció femenina de l'Esportiu Futbol Sala, aquest dijous.

Darreres Notícies

La secció femenina del Lloret Esportiu Futbol Sala ha fet la lectura del manifest del món de l’esport per a l’eliminació de la violència envers les dones. Amb motiu d’aquesta jornada reivindicativa, que se celebra el 25 de novembre, l’entitat ha denunciat totes les formes de violències masclistes, en un acte que s’ha dut a terme aquest dijous, abans de l’entrenament de l’equip femení del club.

Les noies de l’equip han elaborat una pancarta on s’hi pot llegir el lema “Esport Segur”. La regidora d’Esports, Ana Garcia-Castany, argumenta que “aquestes nenes són joves i és molt important que tinguin aquest coneixement i consciència d’aquesta xacra que malauradament fa que el 25N hàgim de sortir al carrer”.

A aquest manifest també s’hi han adherit altres entitats de Lloret, com l’Atlètic Club Lloret. L’objectiu és “assenyalar l’agressor com a únic responsable per cosificar, humiliar, dominar, generar por i restringir la llibertat de les nenes, adolescents i dones”.

l’Atlètic Club Lloret
L’Atlètic Club Lloret, en la lectura del manifest avui, 25N.

A través del manifest, a més, s’interpel·la a la societat a “desprendre’s dels estereotips, rols i mandats de gènere per denunciar conductes que constitueixen violència sexual”.

El document assenyala que aquesta “és una tasca conjunta d’homes i dones”. El Manifest acaba refermant el compromís que té el teixit esportiu amb “la llibertat i la garantia del dret de les dones a la seguretat, a la integritat física i psicològica, a la salut, a l’educació, a la participació social i a la política”.

Llegeix el manifest sencer aquí.

spot_img

El + Vist