28 C
Lloret de Mar

L’estiueig de Josep Carner a Lloret fa 100 anys impulsa una visita teatralitzada als Jardins de Santa Clotilde

Joan Romà Ortiz recita quatre dels deu cants del poema 'Nabí', amb l'acompanyament del violí de Manel Alsina i el clarinet d'Arnau Ortiz. Cada divendres de juliol (20 hores).

-

Un recital del poema Nabí de Josep Carner centra una de les visites guiades teatralitzades que es podran gaudir aquest estiu als Jardins de Santa Clotilde Lloret de Mar.

Joan Romà Ortiz és qui posa veu a quatre dels deu cants que conformen aquesta obra, que explica la història bíblica de Jonàs, un profeta que va desafiar el seu Déu, Yavé. L’actor avança que el públic potser reconeixerà algunes de les escenes del poema, com que un peix engoleix Jonàs i hi passa tres dies i tres nits.

Joan Romà Ortiz explica que s’ha escollit un poema de Josep Carner en una visita a Lloret de Mar, perquè el poeta va estiuejar-hi i hi va organitzar uns Jocs Florals.

“Fa 100 anys Carner va estiuejar a Lloret durant dos estius i hi va organitzar uns Jocs Florals que van tenir molt de nom i la flor i nata de les lletres catalanes van ser a Lloret”

Joan Romà Ortiz

Segons l’actor, és una proposta diferent a les visites teatralitzades que ofereixen normalment, perquè es recita un poema amb acompanyament musical. Però creu que és una proposta molt atractiva i, a més, s’emplaça en espais poc habituals dels Jardins de Santa Clotilde.

A Joan Romà Ortiz, li fa especial il·lusió aquesta visita, perquè és la primera vegada que està acompanyat pel seu fill. Un jove Arnau Ortiz guia el públic amb un clarinet i els porta pel recorregut de la visita, que fa parada a llocs com la plaça de la Pineda, l’Estany o el Mirador de la Boadella.

Amb el violí, l’acompanyament musical el fa Manel Alsina.

“Són retalls de melodies ja fetes i una mica sobre el que en Joan Romà fa jo vaig intentant contestar-li amb trossets de música”

Manel Alsina

Aquesta visita, titulada Nabí, s’inaugura aquesta setmana i es podrà gaudir cada divendres, del 9 al 30 de juliol, a les vuit del vespre.

Recordem que també hi ha programades les visites L’últim daiquirí al Museu del Mar, cada dissabte, i L’herència de les Amèriques, al cementiri tots els diumenges. Les dues es faran els mesos de juliol i agost, a les nou del vespre.

Les entrades anticipades per a totes les visites es poden comprar al Museu del Mar, al telèfon 972 36 44 54 o al web de Patrimoni Cultural.

- Publicitat -