Dimarts, 2 març 2021
12.7 C
Lloret de Mar
Pere Bosch

L’historiador, periodista i polític Pere Bosch (ERC) ofereix la xerrada sobre ‘El 6 d’octubre de 1934’ avui al Casinet

L'exalcalde de Banyoles presentarà també el llibre "El primer procés contra Catalunya".

Pere Bosch

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

L’Ajuntament de Lloret de Mar dona suport a impulsar una Llei d’Amnistia

Així s'ha aprovar arran d'una moció de Junts per Lloret i ERC, amb el suport de Força Lloret i l'abstenció dels regidors no adscrits. Cs, Lloret en Comú i PSC, molt crítics, hi han votat en contra.

Lloret tindrà un Consell Municipal de les Arts i la Cultura

Així s'ha aprovat per unanimitat al ple d'aquest dilluns amb l’objectiu d'enfortir l’activitat i el teixit cultural de la població i la seva projecció cap a l’exterior.

Les terrasses hauran de tancar-se a la una, excepte en les zones turístiques

És una de les principals novetats de l'ordenança de via pública, que aquest dilluns s'ha aprovat de manera definitiva.

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

L’historiador, periodista i polític Pere Bosch (ERC) ofereix avui a Lloret una conferència sobre “El 6 d’octubre de 1934”. És la revisió d’un fet històric que té connotacions semblants a l’actualitat social i política de Catalunya. Al mateix temps presentarà, també, el llibre “El primer procés contra Catalunya”.

Pere Bosch, nascut a Banyoles l’any 1966, és llicenciat en Història Contemporània per la UAB i exerceix d’historiador. També fa de periodista. Ha treballat al diari El Punt i ara és el subdirector de La República. Ha publicat molts articles sobre Banyoles i la comarca en els diaris i publicacions diverses. Ha col·laborat en el Diccionari del moviment obrer als Països Catalans i és coautor del llibre ‘Història del Pla de l’Estany’. Des de 1996 ha organitzat exposicions monogràfiques en el Museu Comarcal. Pertany a la Secció d’Història del Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles.

A més, Pere Bosch ha estat vinculat a la política des de 1985. Per ERC va ser regidor de l’Ajuntament de Banyoles entre 1991-1993. El 2003 va ser elegit alcalde de Banyoles i reelegit posteriorment. Ha estat membre del Comité Executiu de la Federació Catalana de Municipis de Catalunya (1999-2003), diputat de Medi Ambient a la Diputació de Girona (2003-2006), president del Consorci de Benestar Social del Pla de l’Estany i membre del Parlament de Catalunya en 2006 i 2010, i reelegit el 2012 en substitució de Pere Vigo.

Pere Bosch serà avui al Club Marina Casinet. La seva conferència començarà a les 20h, a la seu de l’entitat.

- Publicitat -

El + Vist

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica