14.9 C
Lloret de Mar
Els SMS que informen de la situació del pacient

L’hospital de Blanes envia SMS per informar als familiars d’un pacient que entra a quiròfan

El de Blanes és el primer hospital amb l’ús d’aquest sistema a la regió sanitària de Girona.

Els SMS que informen de la situació del pacient

Darreres Notícies

L’hospital comarcal de la Selva, situat a Blanes, ha posat en marxa un nou sistema de comunicació via SMS. Amb aquest servei, els familiars i acompanyants dels pacients que entrin a quiròfan estaran informats en tot moment de la situació exacta del malalt. El de Blanes és el primer hospital amb l’ús d’aquest sistema a la regió sanitària de Girona.

En el moment d’ingressar, es demana el número de telèfon al que volen rebre les notificacions, que arriben de manera automàtica cada vegada que el pacient canvia d’ubicació. L’objectiu principal, segons Maria Rosa Brutau, infermera col·laboradora del projecte, és reduir l’angoixa i l’ansietat que poden sentir els familiars durant el temps d’espera. A més, aquest nou sistema també facilita la tasca del personal sanitari, que també és coneixedor de l’estat del pacient.

La iniciativa ha entrat en funcionament aquest mes de juliol i s’emmarca en un projecte de digitalització del procés quirúrgic que s’està desenvolupant als centres hospitalaris de la Corporació. De moment, només s’utilitza amb pacients que tenen operacions programades, però en un futur no es descarta incorporar més serveis assistencials.

També aquest mes ha entrat en funcionament el nou Hospital de Dia a l’equipament sanitari de Blanes. La unitat, que fins ara estava situada al segon pis, s’ha traslladat a la planta zero. D’aquesta manera, s’ha aconseguit ampliar l’espai, facilitar l’accés dels pacients, treure una activitat ambulatòria de l’àrea d’hospitalització i guanyar més punts de tractament.

Els treballs de reforma han suposat una inversió de 180.000 euros i han durat 8 mesos. Es van iniciar l’octubre de l’any passat. Amb aquesta remodelació, es passen de 9 a 12 punts d’atenció. Això permetrà donar una millor resposta, després de l’increment de l’activitat que s’ha registrat en l’últim any, que ha pujat en un 20%.

spot_img

El + Vist