13.1 C
Lloret de Mar
Façana de l'Ajuntament

Lloret allarga el termini de pagament de l’IBI i estudia més mesures econòmiques

No es cobrarà la taxa del mercat setmanal ni llars d'infants, fins que es regularitzi la situació.

Façana de l'Ajuntament

Darreres Notícies

L’Ajuntament allargarà el termini del pagament de l’IBI i no cobrarà la taxa del mercat setmanal ni tampoc la quota de les llars d’infants, fins que no es regularitzi l’estat d’alarma arran del coronavirus. Són les primeres mesures de caire econòmic que s’han donat a conèixer, a fi d’ajudar veïns i empreses que han hagut d’aturar la seva activitat econòmica o aquesta ha quedat perjudicada per la pandèmia.

Entrada a la Casa de la Vila, en una imatge d’arxiu (font: Nova Ràdio Lloret).

La finalitat és “evitar situacions de vulnerabilitat entre la ciutadania per haver de pagar algun tribut o assumir deutes tributaris”, segons la regidora de Serveis Econòmics, Lara Torres.

Segons fonts municipals, a aquestes primeres mesures se’n sumaran més, que s’aniran donant a conèixer. Ara s’estudia què cal fer per no cobrar la taxa d’escombraries que paguen els establiments, els quals estan tancats, o bé la quota de la piscina municipal.

Lara Torres afegeix que han detectat neguit entre la població, arran de les trucades rebudes al Servei d’Ocupació Municipal (SOM). La gent truca per preguntar sobre els expedients de regulació temporal (ERTO) que ja han començat a presentar les empreses afectades per la crisi del coronavirus.

Per a qualsevol consulta o dubte, els veïns es poden posar en contacte amb el consistori a través dels correus electrònics: [email protected], [email protected] i [email protected] o bé als telèfons 636 144 388, 616 923 105.

spot_img

El + Vist