13.9 C
Lloret de Mar
Ple de juliol de 2017

Lloret aprova l’increment de sou de la policia local

La mesura, que per a la majoria dels agents suposarà un augment de sou d’uns 275 euros bruts mensuals.

Ple de juliol de 2017

Darreres Notícies

Què es pot fer i què no a partir de diumenge, sense toc de queda ni estat d’alarma

Les mesures aprovades entraran en vigor aquest 9 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma, i s'aplicaran durant quinze dies.

‘El inocente’, rodada en part a Lloret, número 1 de Netflix

A la vila es van enregistrar unes escenes a la plaça del Carme, al passeig marítim i l'interior del restaurant Orient Express, entre altres localitzacions.

Yagi Color, la nova aventura empresarial de dos empresaris turístics de Lloret

La Cristina Marcos i en Ryan Algar engeguen aquest projecte, després que la crisi per la Covid hagi reduït el rendiment dels seus negocis del sector del turisme.

Lloret de Mar es promociona als mercats europeus amb accions en format virtual

Durant les últimes setmanes Lloret Turisme ha participat en jornades professionals i sessions de treball amb professionals de Polònia, Bèlgica i Espanya.

L’alumna Meghna Nihalani (Coll i Rodès), al quadre d’honor de les Olimpíades d’Economia

Estudia Segon de Batxillerat i ha estat la desena classificada, en entrar al top 10 d’un total de 63 participants de Catalunya.

El ple d’aquest dilluns ha donat el vist-i-plau a la reclassificació dels treballadors de la policia local. La mesura, segons l’equip de govern, és el primer pas per assolir una reclassificació global per a la resta de la plantilla del consistori.

Aquest ha estat el principal punt de l’ordre del dia del plenari del mes de juliol. El debat va comptar amb diferents visions per part de tots els grups municipals. Comencem pel regidor no adscrit, Enric Martínez, que va votar a favor de la proposta perquè la policia és un departament que, a causa de la seva especificitat, mereix un reconeixement d’aquest tipus. Martínez assegura que “no creu que sigui comparable les condicions laborals que té un funcionari de la policia perquè es tracta d’un cos especial”.

Per la seva banda, En Lloret Sí Se Puede va votar amb una abstenció. El seu portaveu, Paulino Gracia, va fer tres peticions: que es publiquin tots els sous municipals al web de l’ajuntament, que es rebaixin les hores extres de la Policia Local i que la segona reclassificació que es porti a terme sigui pels treballadors funcionaris i laborals que menys cobren. Així i tot, Gracia s’ha mostrat a favor que els treballadors de la policia local de Lloret se’ls equipari el sou amb la resta de professionals d’altres municipis. De fet, ho argumenta explicant que “és de justícia que s’incrementi el sou a la policia perquè, tot i no ser de les pitjors pagades, se la juguen”.

Un altre partit que també es va abstenir en la votació va ser Ciutadans. La formació taronja va posar de relleu que, amb aquesta mesura, no es resoldrà l’escassetat d’efectius que hi ha en la plantilla de la policia. El regidor Jaime Muzas ha remarcat que “tampoc no se soluciona el problema de fons perquè és una plantilla curta i, a més, comportarà la no contractació de policies interins”.

El vot d’ICV-EUiA també va ser del mateix signe. Els ecosocialistes es van abstenir perquè, segons afirmen, tot plegat suposa un greuge comparatiu amb la resta del personal de l’Ajuntament. El portaveu de la coalició, Xavier Rodríguez Pacios, ha criticat les formes de l’equip de govern que les ha qualificat de “nyap” i ha instat el consistori a impulsar una “negociació col·lectiva” i inclusiva de tot el personal.

ERC-Avancem ha defensat la mesura d’augmentar el poder adquistiu dels treballadors de la policia local de Lloret perquè “els agents són un dels membres del personal municipal que més importància tenen”. Per aquest motiu, el portaveu, Jordi Orobitg, considera una prioritat “vetllar pels interessos dels ciutadans, entre els quals, hi ha garantir la seguretat d’una destinació com Lloret que acull tantes persones d’arreu del món“.

El PSC també ha donat el vot afirmatiu. El portaveu socialista, Antonio Lorente, ha posat sobre la taula la necessitat de revisar l’actual conveni col·lectiu perquè, segon ha manifestat, es troba obsolet. Aquest fer permetrà treballar sobre un document “adaptat a la situació real d’avui en dia i a l’economia actual”.

El principal partit de l’oposició, el Moviment Independent de Lloret, es va mostrar molt crític, tot i votar favorablement. El seu portaveu, Marc Fuertes, va qualificar la mesura d’”engany”. A més, ha remarcat que les necessitats passen per reforçar la plantilla del cos policial per satisfer les demandes de seguretat del municipi. Ho ha justificat, textualment, assegurant que “el pacte que han fet és pan para hoy y hambre para mañana perquè això implica que no es podrà ampliar la plantilla de la policia local”.

Des de CiU, tant el regidor d’Hisenda, Albert Robert, com l’alcalde, Jaume Dulsat, han recordat que es tracta d’una reclamació que ve de fa molts anys. Han justificat la llum verda a la reclassificació perquè aquest departament representa el 30% del total de la plantilla global del consistori. El portaveu Robert ha assegurat que el procés de reclassificació general es farà de manera progressiva perquè la llei, en l’actualitat, impedeix sobrepassar l’increment de l’1% de la massa salarial. Així i tot, Robert ha matisat que “és l’inici d’una reclassificació global ja que l’última va ser a l’any 2007. Per tant, ja és hora de que els treballadors recuperin el poder adquisitu perdut”.

El debat es va extrapolar més enllà de la sala de plens. Entre el públic hi havia membres de la Policia Local i representants d’UGT que seguien, amb atenció, l’evolució de les opinions exposades al plenari. Hermínia Marco, d’UGT, s’ha mostrat decebuda per les algunes de les conclusions expressades en la sessió d’ahir. En aquest sentit, ha apuntat que “pujar sous a companys ens sembla molt bé. Ara bé, com s’ha fet i com s’ha negociat estem totalment en contra. L’equip de govern ha faltat a la veritat i també s’han dit autèntiques bajanades, bestieses i mentides per part d’algun senyor de l’oposició”.

En resum, el punt de l’ordre del dia sobre la nova pujada salarial dels membres de la policia local es va aprovar amb els vots favorables de CiU, el MILLOR, el PSC, ERC-Avancem i el regidor no adscrit. Es van abstenir ICV-EUiA, Ciutadans i En Lloret Sí Se Puede.

- Publicitat -

El + Vist

Miguel Molina (Ferrari) fa podi a Bèlgica, a la primera cursa del Campionat del Món de Resistència

El pilot lloretenc, amb el brasiler Daniel Serra com a nou company d’equip, ha iniciat una nova temporada en aquesta categoria, després de la victòria que va obtenir fa dues setmanes en les 4 hores de Barcelona.