22.6 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar acull dos sahrauís per passar les vacances d’estiu al municipi

Així poden fugir de la calor asfixiant que hi ha aquests mesos als camps de refugiats on malviuen durant l'any, que pot arribar a temperatures superiors als 50 graus.

En Salama a Lloret
En Salama a Lloret

Darreres Notícies

Dos infants sahrauís passen l’estiu a Lloret. Ho fan a través del programa Vacances en pau per poder fugir de la calor asfixiant que hi ha aquests mesos als camps de refugiats on malviuen durant l’any, que pot arribar a temperatures superiors als 50 graus.

Ho assenyala la presidenta de l’ONG Lloret – La Selva amb el Sàhara, Mercè Riera, que afegeix que passar aquí les vacances també els permet fer-se una revisió mèdica.

Lloret fa 16 anys que acull infants del Sàhara cada estiu. Aquest any la xifra s’ha reduït molt. Mercè Riera argumenta que costa trobar noves famílies acollidores, però també està contenta perquè en el conjunt de Catalunya han vingut 40 infants més que l’any passat.

Un dels petits que passen l’estiu a Lloret és en Salama, que és l’últim any que pot venir, per edat. L’altra és la Joula, que s’ha fet gran, però que gràcies a un acord entre la seva família i la família acollidora ha pogut tornar a Lloret.

Actualment són 184.000 els exiliats que viuen en campaments a la regió algeriana de Tindouf. A la campanya Vacances en Pau hi col·labora la delegació a Catalunya del Front Polisari, moviment per l’alliberament nacional del Sàhara Occidental.

spot_img

El + Vist