19.2 C
Lloret de Mar
Una edició anterior de la Fira del Llibre i la Rosa

Lloret de Mar celebra la 39 Fira del Llibre i la Rosa, amb una cinquantena de parades

La Diada de Sant Jordi reunirà al Passeig Jacint Verdaguer un total de 45 parades amb més d’un centenar de taules.

Una edició anterior de la Fira del Llibre i la Rosa

Darreres Notícies

La Diada de Sant Jordi reunirà al Passeig Jacint Verdaguer un total de 45 parades amb més d’un centenar de taules per a la venda de productes relacionats amb la celebració. Amb aquestes xifres es presenta la 39a edició de la Fira del Llibre i la Rosa, que se celebra durant tot el dia d’avui a Lloret de Mar.

A banda de llibreries i floristeries, com sempre, hi haurà presents associacions culturals i benèfiques, centres educatius o esplais. A més, també hi haurà un espai per als partits polítics, que participaran en la Diada.

Un dels regals típics i tradicionals de Sant Jordi és, òbviament, la rosa. És un dia d’intensa activitat per les floristeries, que ja fa uns dies que van començar amb els preparatius. Emilio Arroyo, propietari de la floristeria Camèlia de Lloret de Mar, reconeix que “Sant Jordi ens col·lapsa tot” i afegeix que “la rosa més venuda sol ser la més senzilla”, tot i que també es demanen rams.

I si la rosa és un dels regals per excel·lència de la diada de Sant Jordi, l’altre obsequi de la jornada és el llibre. De la mateixa manera, les llibreries fa uns dies que van començar a preparar-ho tot per un dia en què augmenten les vendes de manera considerable. Montse Sala, llibretera de Can Gallissà, explica que hi ha un volum de feina important especialment per “veure catàlegs i fer la tria que després oferirem als lectors, és el dia més important”.

Montse Sala assenyala que alguns dels llibres més venuts aquest any per Sant Jordi són “El fill de l’italià”, de Rafel Nadal, “Digues un desig”, de Jordi Cabré, o “El millor d’anar és tornar”, d’Albert Espinosa. També hi ha vendes importants pels més petits. Una altra de les llibreteres de Can Gallissà, Neus Sala, exposa que també es venen llibres destinats al públic infantil, “per primers lectors, per altres que tenen més rodatge i també per a més experimentats”.

Com diem, la Fira del Llibre i la Rosa, que ha arribat a la 39a edició, es pot visitar al llarg de tot el dia, al passeig Jacint Verdaguer. A més, Lloret de Mar ha programat altres activitats per la jornada com la commemoració de la col·locació de la primera pedra de l’edifici de l’Ajuntament, la lectura de poemes amb intercanvi de llengües i el dictat popular de l’Any Fabra, organitzats per l’Oficina de Català, i una audició de sardanes.

spot_img

El + Vist