13.2 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar és la població amb més immobles buits de les comarques gironines

La Generalitat grava amb l'impost d'habitatges buits 1.557 pisos i cases de les comarques gironines.

Stop Desnonaments
Stop Desnonaments

Darreres Notícies

Lloret de Mar és la població gironina amb més immobles buits. El municipi té 234 pisos i cases buides. El segueixen Salt amb 230, Girona amb 214 i Figueres amb 168. Blanes se situa en setena posició amb 65 habitatges.

Segons publica l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la Generalitat grava amb l’impost d’habitatges buits 1.557 pisos i cases de les comarques gironines.

Són immobles que estan en mans de bancs o grans tenidors (molts d’ells, adquirits a través de processos d’execucions hipotecàries), que porten més de dos anys desocupats sense una causa justificada i estan situats en zones on hi ha demanda acreditada.

Principalment, els trobem en capitals de comarca, en pobles de l’àrea urbana de Girona o en llocs de costa. En total, aquests habitatges es reparteixen arreu de 32 pobles i ciutats de la província gironina i a 176 municipis d’arreu de Catalunya.

L’estadística l’ha fet el Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda i marca que amb aquest impost l’any passat, arreu de Catalunya, la Generalitat va recaptar 18,75 milions d’euros.

L’impost que grava els habitatges buits va néixer l’any 2015. S’estima que, de mitjana, allò que s’ha de pagar per l’impost –va en funció dels metres quadrats- es mou entre els 850 i els 1.650 euros per habitatge buit.

Arreu de Catalunya, segons dades del Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda, durant el darrer exercici fiscal –el del 2017- aquest tribut ha gravat 11.207 habitatges. I d’aquests, gairebé el 14% (en concret, 1.557) es troben a les comarques gironines.

Mentre que Lloret encapçala el llistat amb més pisos i cases buides, la llista la tanquen Cornellà del Terri, Vilablareix, Santa Llogaia d’Àlguema i Vilafant.

spot_img

El + Vist