12.1 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar, escollida com a seu d’una prova pilot d’Orange per obtenir dades dels turistes

El projecte, que compta també amb l'empresa Mabrian, s'ha presentat aquest dimecres en el marc de Fitur, la fira de turisme de Madrid.

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha estat escollida com a seu d’un projecte pilot de l’operadora Orange per analitzar la presència i mobilitat dels turistes a la destinació.

La iniciativa, presentada aquest dimecres a Fitur, permetrà precisar el comportament dels visitants, a través de les connexions mòbils, tal com ha explicat Laura Ros, representant d’Orange. Amb el projecte d’Orange, també hi ha implicada la plataforma Mabrian, una empresa tecnològica. Un dels seus representants, Carlos Cendra, destaca el valor que aporta el projecte.

Així doncs, s’obtindran i s’analitzaran diverses dades dels usuaris. I és que els dispositius mòbils emeten quatre milions de dades noves cada minut. Aquestes són registrades per les antenes de telecomunicacions i aporten una informació molt valuosa sobre la presència, localització i mobilitat dels usuaris.

La gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, valora de manera molt positiva que s’hagi escollit Lloret de Mar per a aquesta prova pilot, ja que, per ara, és l’única destinació que podrà obtenir una informació que serà molt útil sobre els visitants.

Tot plegat permetrà als gestors turístics de Lloret identificar de forma més precisa les nacionalitats dels usuaris, així com els seus patrons de moviment i pernoctacions quan es troben al territori, i es podran comparar les dades amb períodes anteriors. L’alcalde Dulsat qualifica el projecte de ‘gran oportunitat’ per a la destinació.

Aquestes anàlisis milloraran la capacitat de monitoritzar la quantitat de visitants i residents a la destinació, facilitant la gestió de la pressió humana als punts turístics de Lloret de Mar. Les primeres dades, referents al 2018, es rebran a finals de febrer.

spot_img

El + Vist