4.6 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar experimenta un “cert repunt” en les reserves dels hotels durant aquest mes d’agost

Venen turistes de proximitat (catalans, francesos i espanyols), en vehicle privat.

Turistes, al passeig de Fenals
Turistes, al passeig de Fenals

Darreres Notícies

El sector turístic de Lloret de Mar està experimentant un cert repunt de les reserves en l’inici d’aquest mes d’agost. Especialment si es compara amb la segona quinzena de juliol, que els hotelers qualifiquen de pràcticament “desastrosa”.

servicios profesionales jimenez

Aquí a Lloret es compta aquests dies amb clients de proximitat, com catalans, espanyols i francesos, que es desplacen a la destinació amb el seu vehicle privat. I que en alguns casos s’hi estan més dies dels previstos, perquè s’hi senten segurs. Ara bé, tots han fet consultes prèvies abans de venir, per saber quines activitats es poden fer a Lloret i les mesures de seguretat adoptades. Recordem que Lloret va ser un municipi pioner a l’Estat espanyol en implantar formació sobre la Covid-19 a 8.000 treballadors del sector turístic, abans de l’inici de la temporada 2020.

La platja de Fenals, amb banyistes i turistes (Lloret Turisme).

Enric Dotras, president del Gremi d’Hostaleria de Lloret, assenyala que les previsions s’han de fer sempre amb prudència i amb la vista posada en l’evolució de la pandèmia.

Al conjunt de les comarques de Girona, l’ocupació al juliol es va moure entre el 20% i el 30% entre setmana i es va enfilar al 50% durant els caps de setmana. Dels 900 establiments hotelers d’arreu del territori, uns 200 estan tancats, segons la premsa comarcal.

Tot i que les dades inicials d’agost confirmen un petit repunt, un dels temors del sector gironí és que el nombre de reserves torni a quedar estancat si hi ha un augment del nombre de casos de la Covid-19. A més, creu que els anuncis dels polítics, que els qualifiquen de “fatalistes”, els han perjudicat molt i consideren que “no han estat curosos” en la informació que han donat.

spot_img

El + Vist