10.1 C
Lloret de Mar
Acte d'inauguració del curs, ahir a l'Institut Escola

Lloret de Mar hauria de comptar amb més centres educatius dels que té en l’actualitat

És una de les afirmacions que ha fet el nou director de Serveis Territorials de Girona, Martí Fonalleras, en la seva visita a l'Institut Escola, per obrir el nou curs 2018/2019.

Acte d'inauguració del curs, ahir a l'Institut Escola

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha de comptar amb més centres educatius dels que té actualment. Aquesta és una de les afirmacions que ha fet el nou director de Serveis Territorials de Girona, Martí Fonalleras, en la seva visita a l’Institut Escola, per obrir el nou curs 2018/2019.

Ha estat acompanyat pel delegat de Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, i pels directors de les diferents escoles i instituts de la vila. Durant la jornada, Fonalleras ha reconegut que, per nombre d’alumnes i en comparació amb altres municipis, Lloret hauria de tenir més centres educatius de primària i secundària.

En aquest sentit, Jordi Sais, que ha estat juntament amb Jordi Orobitg el regidor representant de l’equip de govern local en aquest acte, assegura que és una necessitat real i que ha d’ajudar a millorar la qualitat de l’ensenyament a Lloret.

Segons fonts municipals, hi ha terrenys disponibles per a la construcció d’un nou centre educatiu. L’aposta de Fonalleras i de l’Ajuntament és seguir el mateix format que l’Institut Escola, per tal que els alumnes que comencen P3 puguin acabar l’etapa d’ESO al mateix edifici.

Aquest és el motiu pel qual s’ha decidit inaugurar el curs a Lloret de Mar, ja que es considera que l’Institut Escola és un model que haurien de seguir altres municipis. En aquest sentit, el director de Serveis Territorials de Girona considera que és una opció molt positiva per reduir el nombre d’alumnes de cada centre i ampliar l’oferta educativa en batxillerat i cicles formatius.

De la mateixa manera, el director de l’Institut Escola, Aleix Serra, explica que és una aposta beneficiosa pels estudiants i els seus familiars. La possibilitat d’ampliar el nombre d’escoles i instituts a la vila és un dels punts que es tractaran en la taula mixta del pròxim dijous, 20 de setembre.

Es tracta d’una reunió entre Serveis Territorials i l’Ajuntament de Lloret en la qual es tractaran diversos temes que afecten el sector educatiu i en la què es començarà a planificar el curs 2019/2020. Un altre dels temes que es portaran a estudi és la possibilitat de qualificar l’escola Pere Torrent com a centre de màxima complexitat.

Al llarg de la visita a l’Institut Escola a Lloret de Mar, també ha parlat el delegat de Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila. Assegura que en matèria d’educació encara hi ha un llarg camí per recórrer.

A Lloret de Mar, el curs ha començat aquest dimecres amb 5.100 alumnes matriculats. En concret, 3.048 estudiants són d’etapes infantil i primària i 1.414 són de secundària. A més, cal afegir els 220 de les llars d’infants municipals i els 419 que faran estudis de batxillerat.

spot_img

El + Vist