5.3 C
Lloret de Mar
4a Assemblea General de la Ruta dels Jardins Històrics Europeus (Ajuntament de Lloret de Mar)

Lloret de Mar participa a la 4a Assemblea General de la Ruta dels Jardins Històrics Europeus

La trobada, celebrada a Hannover, Alemanya, del 3 al 5 de setembre, va comptar amb diferents sessions de ponències i networking entre els diferents membres.

4a Assemblea General de la Ruta dels Jardins Històrics Europeus (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha participat en la quarta Assemblea General de la Ruta dels Jardins Històrics Europeus. La trobada, celebrada a Hannover, Alemanya, del 3 al 5 de setembre, va comptar amb diferents sessions de ponències i networking entre els diferents membres.

El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, recorda que la iniciativa de crear la xarxa de jardins històrics va ser de Lloret de Mar i les valoracions són molt positives perquè permet compartir experiències amb altres jardins històrics i donar visibilitat als de Santa Clotilde.

“Només hi ha 40 rutes culturals europees i una és la dels jardins històrics, un projecte liderat i pensat des de Lloret; això ens dona visibilitat en l’àmbit europeu”

Xavi Flores

Entre tots els temes que es van tractar, destaca la conservació dels jardins històrics i l’afectació que pot tenir el canvi climàtic per aquests espais.

“No podem oblidar que són uns jardins que són vius, que són fràgils i que qualsevol mínim canvi en la vegetació pot afectar”

Xavi Flores

També es va fer l’acte de benvinguda als nous membres: 12 jardins històrics de primer nivell de la Xunta de Galicia, Polònia i Hongria. Actualment, la Ruta Europea de Jardins Històrics està formada per 37 jardins històrics de vuit països. La previsió, a més, és seguir creixent.

“Creixem exponencialment, ja som vuit països i aviat serem deu, i de mica en mica crec que podrem acabar de tancar aquesta Ruta Cultural dels Jardins Europeus”

Xavi Flores

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, que és també el president de la Ruta Europea de Jardins Històrics, va fer l’acte inaugural, acompanyat de l’alcalde de Hannover, Belit Onay.

A principis de març, coincidint amb la celebració del Fòrum del Consell d’Europa, Lloret rebrà el segell de l’Itinerari Cultural Europeu.

spot_img

El + Vist