7 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar participa en la trobada de rutes europees a Creta

L'alcalde president la ruta de jardins històrics, iniciada cinc anys enrere amb el recinte de Santa Clotilde.

Creta, seu del Fòrum de les Rutes Europees.
Creta, seu del Fòrum de les Rutes Europees.

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha participat a l’11è Fòrum de les Rutes Europees que s’ha celebrat del 5 al 7 d’octubre a Creta (Grècia). La trobada ha estat dedicada a les Rutes Culturals del Consell d’Europa, i en concret a salvaguardar els valors, el patrimoni i el diàleg entre els països europeus.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, hi ha participat com a president de la Ruta Europea de Jardins Històrics, la qual es lidera des de Lloret a través dels Jardins de Santa Clotilde. Es tracta d’un itinerari certificat pel Consell d’Europa.

lalcalde a Creta
L’alcalde Dulsat, intervenint al cong

Dulsat assenyala que “la trobada ha esta una oportunitat de subratllar la rellevància creixent de la metodologia i les pràctiques dels Itineraris Culturals del Consell d’Europa i per promoure el patrimoni cultural compartit i el diàleg intercultural d’Europa alhora que es fomenta el desenvolupament local sostenible”.

De rutes culturals n’hi ha fins a 45 a Europa. La de jardins històrics –iniciada a Lloret- no para de créixer. En només cinc anys, ha aglutinat, a més dels jardins de Santa Clotilde, una 40a de recintes singulars, repartits en una desena de països.

spot_img

El + Vist