13.1 C
Lloret de Mar
Pas de vianants amb els colors de la bandera LGTBI

Lloret de Mar pinta un pas de vianants amb els colors de la bandera LGTBI

D'aquesta manera, el municipi se suma a la commemoració del Dia de l'Orgull LGTBI, el 28 de juny. Aquest diumenge, es farà un acte al pas de vianants, ubicat al costat del pavelló del Molí.

Pas de vianants amb els colors de la bandera LGTBI

Darreres Notícies

Lloret de Mar se suma al Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, que es commemora el 28 de juny, és a dir, aquest diumenge.

La jornada recorda el 28 de juny del 1969, quan es van produir el que es coneix com la Revolta d’Stonewall, una sèrie de manifestacions espontànies i violentes a Nova York per protestar contra una batuda policial al pub Stonewall Inn, un local LGTBI. Uns disturbis que han passat a la història per ser la primera vegada als EUA que la comunitat d’homosexuals, lesbianes, bisexuals i transexuals lluitava contra el sistema; un sistema que els oprimia amb el suport del Govern només pel fet de ser persones no normatives.

Aquest any, per commemorar l’efemèride, Lloret s’ha sumat a una campanya impulsada per la Generalitat, a través de la qual centenars de municipis han pintat els colors de la bandera LGTBI en un pas de vianants.

El pas de vianants de Lloret està ubicat al costat del pavelló del Molí i aquest diumenge, a les set de la tarda, s’hi farà un acte presencial per commemorar la jornada. Es llegirà el manifest institucional i es projectarà un petit vídeo elaborat amb la col·laboció de La Caravana de les arts i Nova Ràdio Lloret. La regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, considera molt important sumar-se a la commemoració.

Jennifer Pérez recorda que a la vila hi ha un servei destinat a atendre les necessitats del col•lectiu LGTBI i celebra que fa un mes que va tornar a obrir les portes després del confinament i, en aquest temps, no s’ha hagut d’atendre cap persona, la qual cosa considera molt positiva.

Si algú vol contactar amb el servei, ha de demanar cita prèvia al telèfon 972 34 71 72 o enviant un correu electrònic a [email protected]

spot_img

El + Vist