21.1 C
Lloret de Mar
Visitants a l'hotel L'Azure de Lloret.

Lloret de Mar rep menys turistes estrangers i més de nacionals al mes de juny

Des de l’esclat de la Covid-19 sembla que hi ha hagut un canvi de tendència amb l’arribada de visitants a la destinació.

Visitants a l'hotel L'Azure de Lloret.

Darreres Notícies

Lloret de Mar no recupera el turisme estranger d’abans de la pandèmia durant aquest mes de juny. Des de l’esclat de la Covid-19 sembla que hi ha hagut un canvi de tendència amb l’arribada de visitants a la destinació: creixen els turistes procedents del territori estatal i, en canvi, baixen els que venen de l’estranger respecte al 2019.

Segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE), el passat mes de juny, els visitants de fora d’Espanya han caigut un 41% rmentre que els estatals pugen més del 80%, si comparem les dades de fa tres anys.

turistes juliol Lloret
Turistes, avui, 27 de juliol, al centre de Lloret.

L’alcalde Jaume Dulsat afirma que d’entrada tots els turistes són benvinguts i puntualitza que “si bé el juny no ha estat un mes de plena normalitat, les xifres sembla que han de canviar el juliol, amb més turisme estranger”.

El nombre de visitants que han vingut a Lloret aquest mes de juny han estat 141.154 persones, que representen més d’una quarta part del total a les comarques de Girona (i augmenten de llarg les xifres del 2021 però no arriben encara al 2019). Del total de turistes de juny, 67.285 eren de procedència nacional (que representa un augment de més del 80% respecte al 2019) mentre que els estrangers han estat 73.869 persones (amb un descens del 41% en relació a tres anys enrere).

Segons fonts municipals, la temporada del 2022 sembla que no serà igual que al 2019 però els mercats s’estan recuperant ja que ha tornat el turisme britànic i del centre d’Europa, mentre que els visitants espanyols mantenen el seu interès en venir a passar uns dies de vacances a Lloret.

spot_img

El + Vist