9.4 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar se suma a la 22a edició del Cap de Setmana Ibèric

Tant dissabte com diumenge, hi haurà portes obertes, un taller familiar al Turó Rodó i una visita guiada a Can Saragossa.

Una edició antiga del cap de setmana ibèric, al Turó Rodó (Ajuntament de Lloret de Mar)
Una edició antiga del cap de setmana ibèric, al Turó Rodó (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

Lloret de Mar se suma aquest cap de setmana a la 22a edició del Cap de Setmana Ibèric. Tant dissabte com diumenge hi haurà portes obertes, tallers i visites guiades, adreçades a tot tipus de públics, amb els enigmes de la llengua ibèrica com a tema en comú.

Els ibers van ser el primer poble que va utilitzar l’escriptura a la península Ibèrica. Desenvolupada a partir del segle V abans de Crist, els signes gràfics d’aquesta civilització continuen avui sent una gran incògnita. És a dir, els podem llegir, però no sabem què signifiquen.

El regidor de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament, Xavier Flores, assegura que Lloret no podia faltar a la cita amb el Cap de Setmana Ibèric.

“Hi ha demanda per visitar el nostre patrimoni, ja que el passat Dia Mundial del Turisme, amb portes obertes, van passar-hi 1.000 persones”

Xavi Flores

Tant aquest dissabte com diumenge, trobarem portes obertes al poblat ibèric del Turó Rodó, a la masia de Can Saragossa i al jaciment de Puig de Castellet.

També s’ha programat el taller familiar El missatge secret els dos dies al Turó Rodó a les 12 del migdia. Es tracta d’un taller d’escriptura ibera adreçat a nens i nenes a partir de sis anys perquè puguin aprendre com escrivien els ibers i personalitzar el seu propi clauer.

El cap de setmana inclou una visita guiada, amb el nom de Som ibers. Serà tant dissabte com diumenge, a les 6 de la tarda, a Can Saragossa. Donarà a conèixer el passat iber de Lloret dins el context de la península Ibèrica.

Finalment, els que vulguin aprofundir més al món iber, podran visitar l’exposició d’arqueologia ibera a la mateixa Masia de Can Saragossa i descobrir el llegat iber a Lloret. Amb la degustació de productes ibers com l’hidromel o fruits secs.

Totes les activitats són gratuïtes, amb reserva prèvia a través del web de Patrimoni Cultural o trucant al 972 36 44 54. Queden les últimes places disponibles.

spot_img

El + Vist