29.1 C
Lloret de Mar
La Taula d'Experiències del Dia Mundial contra la LGTBIfòbia, de l'any passat

Lloret de Mar se suma al Dia Mundial contra la LGTBIfòbia amb una taula virtual d’experiències

La jornada es tanca amb una 'performance' de la Caravana de les Arts, que ha estat tot un èxit de participació.

La Taula d'Experiències del Dia Mundial contra la LGTBIfòbia, de l'any passat

Darreres Notícies

Condemnar les actitud de rebuig i prejudici contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, així com donar suport a totes les persones que han estat perseguides o bé han patit discriminació per la seva identitat o orientació sexual.

Això recull la Declaració Institucional del Dia Mundial contra la LGTBIfòbia d’aquest any. Se celebra aquest diumenge, 17 de març, i a causa de la situació excepcional que vivim per la pandèmia de la COVID-19, es volen reivindicar de manera especial els drets del col·lectiu LGTBI sigui en situacions de confinament, sigui en espais públics.

La declaració -que llegirà l’alcalde Dulsat- formarà part dels actes institucionals d’aquest diumenge a Lloret, que seran virtuals. Consten d’una taula d’experiències, que es repeteix després de l’èxit de l’any passat, i d’una ‘performance’, que seran retransmeses pel Facebook Live de Nova Ràdio Lloret (a partir de les 18 hores).

La commemoració d’aquest 17 de maig va a càrrec de l’Ajuntament, amb representants del col·lectiu LGTBI de la vila. Enguany, el lema de la taula és TRENCANT EL SILENCI. Hi participaran Jordi Samsó, militant històric LGTBI i president del Casal Lambda, i Natalia Aventín, presidenta de l’associació Eufòria Familias Trans-Aliadas.

Posteriorment hi haurà una ‘performance’ a càrrec de la Caravana de les Arts, que ha estat un èxit amb 43 persones interessades, 25 participants per a les frases i 17 persones que formen part de la gravació.

La regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, destaca que la jornada vol commemorar “l’eliminació de l’homosexualitat de la llista de malalties mentals per part de la OMS l’any 1990″.

Des del 2018, Lloret de Mar disposa d’un Servei d’Atenció Integral al col·lectiu LGTBI, adreçat a persones lesbianes, gais, transexuals, bisexuals i intersexuals. L’objectiu és donar resposta a situacions de discriminació, i també, a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania en relació amb la diversitat sexual i de gènere. L’any passat va fer 15 atencions.

spot_img

El + Vist