25 C
Lloret de Mar
Una pàgina del Diari de l'Iris

Lloret debatrà la reforma horària com a destí turístic complex i madur

Lloret i Girona són els dos únics municipis de la província on s'hi farà aquest debat, que es durà a terme en un total de dotze municipis catalans. La reforma es vol aplicar a partir de l'any que ve.

Una pàgina del Diari de l'Iris

Darreres Notícies

Lloret i Girona són els dos únics municipis de la província que participaran en el debat sobre la reforma horària que impulsa la Generalitat, juntament amb l’entitat Iniciativa per la Reforma Horària. La finalitat és explicar en què consisteix aquest projecte i recollir les aportacions dels veïns. Hi participen un total de 12 municipis de Catalunya.

La reforma horària es vol impulsar l’any que ve, i passa per replantejar l’organització a la feina i en altres àmbits, per poder racionalitzar els horaris quotidians, tal com ha explicat Roger Buch, director del programa d’Innovació i Qualitat Democràtica de la Generalitat.

El diputat lloretenc de Junts Pel Sí, Jordi Orobitg, remarca que la mala gestió dels horaris té efectes negatius en l’àmbit personal però també en pot tenir en l’àmbit econòmic del país, perquè si no se segueixen unes bones pautes la productivitat és més baixa.

El calendari sobre la reforma horària inclou per a cada població una conferència a càrrec d’un membre de la Iniciativa per a la Reforma Horària i, uns dies més tard, la sessió de debat. A Lloret, la ponència es farà dilluns 24 d’octubre, a les sis de la tarda, al centre cívic del Rieral, amb Fabian Mohedano, membre de l’entitat. I dijous 3 de novembre, el debat, de dos quarts de cinc de la tarda a vuit del vespre, també al centre cívic del Rieral.

Jordi Orobitg està molt satisfet que el debat arribi a Lloret i argumenta que un dels motius és la seva complexitat de conciliar horaris com a destinació turística.

Els tallers de debat estan oberts a tota la població, però cal inscriure’s a través de la pàgina web que ha habilitat la Generalitat. Les propostes recollides a Lloret i a la resta de municipis catalans contribuiran a l’elaboració del Pacte Nacional per a la Reforma Horària.

 

spot_img

El + Vist