12.9 C
Lloret de Mar

Lloret, el municipi de Catalunya amb més fons europeus Next Generation

Són prop de 7 milions d’euros que es destinaran a millorar el nucli antic, el mercat municipal, els jardins de Santa Clotilde, per al teixit productiu, mobilitat i seguretat.

L'alcalde, en la presentació dels fons europeus Next Generation, aquest dimarts al Teatre Municipal de Lloret.
L'alcalde, en la presentació dels fons europeus Next Generation, aquest dimarts al Teatre Municipal de Lloret.

Darreres Notícies

Lloret de Mar és el municipi de Catalunya que rebrà més finançament dels fons europeus Next Generation. Seran prop de 7 milions d’euros que es destinaran a projectes que serviran per impulsar la transició ecològica i la transformació digital.

servicios profesionales jimenez

Els fons Next Generation tenen per objectiu ajudar els municipis a recuperar-se dels efectes de la pandèmia. A Lloret de Mar, els 6,900 milions d’euros es repartiran en cinc grans blocs, amb projectes que tindran un termini d’execució de tres anys.

Presentació del fons Next Generation.
Presentació del fons Next Generation.

Unes iniciatives de millora que s’han presentat aquest dimarts al vespre al Teatre municipal. Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, conclou que “ahir vam traçar el Lloret del futur, el Lloret que ve, que ha de ser un èxit gràcies a aquests fons europeus”.

El primer bloc és la rehabilitació del nucli antic, que comptarà amb una mica més d’1.830.000 euros. Serviran per dur a terme un pla de dinamització, esponjament urbà, embelliment de les Viles Florides i del mobiliari urbà, la construcció del Barman de Hemingway, i altres projectes com la Ciutat de la Llum, el Lloret Smart Center o rutes turístiques digitalitzades.

Creuament de carrers al nucli antic
Creuament de carrers al nucli antic

El segon bloc preveu actuacions al Mercat Municipal, amb un total de més de 2,5 milions d’euros. La majoria d’aquesta quantitat serà per dur a terme una rehabilitació integral. A més, també es tindrà en compte la sostenibilitat i l’eficiència energètica, la digitalització i la recollida selectiva.

El mercat municipal vist des de fora
El mercat municipal, vist des de fora.

La formació i la digitalització del teixit productiu és el tercer bloc, amb un finançament d’uns 474.000 euros. Aquí, s’inclouen projectes de digitalització i capacitació, així com la monitorització de l’ocupació turística i l’anomenat ‘Big Data’.

Seguim amb el quart bloc, al qual s’hi destina més d’1.300.000 euros, per a mobilitat i seguretat. S’hi preveuen diverses actuacions com la creació d’una xarxa pública de bicicletes elèctriques, nous carrils bici, aparcaments dissuasius i el projecte Lloret Destinació Segura Smart.

El regidor Jordi Sais, en la presentació dels fons europeus.
El regidor Jordi Sais, en la presentació dels fons europeus.

A més, dins d’aquest bloc, s’inclou el nou carril per a l’anomenat Bus Ràpid de Catalunya, que consistirà en la creació d’un tercer carril que connectarà Lloret amb el centre de Blanes i l’estació de RENFE. Tindrà una partida d’11,6 milions d’euros, provinents dels fons Next Generation, que seran gestionats per la Generalitat.

Jardins de Santa Clotilde 1
Jardins de Santa Clotilde

Per últim, el cinquè bloc fa referència als Jardins de Santa Clotilde, que experimentaran diverses millores amb una partida de 650.000 euros. S’hi construirà un amfiteatre natural i s’adequaran diferents camins i accessos.

spot_img

El + Vist