8.5 C
Lloret de Mar
La Policia Local de Lloret fent una actuació durant el confinament

Lloret, el municipi gironí on han baixat més els delictes entre gener i setembre

Han baixat més de la meitat respecte de l’any passat, en què es van cometre 2.875 delictes, comparats amb els 1.284 d’enguany.

La Policia Local de Lloret fent una actuació durant el confinament

Darreres Notícies

Lloret serà un dels escenaris de la nova sèrie “Bienvenidos a Edén”, de Netflix

Serà un thriller juvenil protagonitzat per Amaia Abersasturi, Amaia Salamanca, Belinda Pop, Ana Wagener, Guillermo Pfening i Albert Baró.

Miguel Molina, amb l’equip Iron Lynx, guanya les 4 hores de Barcelona

El pilot lloretenc, juntament amb els italians Matteo Cressoni i Rino Mastronardi, va pujar a l’esglaó més alt del podi.

200 persones participen en la campanya de donació de sang a Lloret de Mar

Al Centre Cívic del Rieral, es van registrar 51 donacions i 8 oferiments, mentre que al Teatre, es van fer 116 donacions i 19 oferiments.

L’Institut Rocagrossa organitza una jornada per conèixer la formació professional dual

L’esdeveniment es durà a terme aquest dimarts, al Teatre Municipal, al llarg de tot el matí: de 9h a 13h.

L’escola Immaculada Concepció participa al concurs VideoMAT, amb alumnes de Primària

En aquest certamen, els alumnes posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn a través de vídeos.

El municipi gironí amb una baixada més important dels delictes durant els deu primers mesos de l’any és Lloret de Mar. Han baixat més de la meitat respecte de l’any passat, en què es van cometre 2.875 delictes, comparats amb els 1.284 d’enguany.

Les dades provenen del Ministeri de l’Interior i denoten que aquesta reducció és a causa de la baixada del turisme, ja que durant els mesos d’estiu Lloret sol ser un punt calent de moviment de gent i turistes i també una atracció per a delinqüents.

Segons l’ACN, una mostra és la reducció del nombre de furts, que cau un 73% (de 1.220 a 319). També cau el nombre de delictes per tràfic de drogues (-73,4%) passant dels 64 delictes del 2019 a 17 aquest 2020. Els robatoris en domicilis i establiments també han caigut un 70,8%. En menor mesura, però amb una baixada considerable, també hi ha els delictes sexuals (un 43,8% menys) o els delictes per lesions menors en baralles tumultuàries (un 44,9% menys).

A la població veïna de Blanes també s’ha registrat una reducció de delictes superior a la mitjana gironina amb un 27,3% menys de casos. Els delictes sexuals han caigut un 61,5% i els robatoris amb força en domicilis un 43,4%.

Arreu del territori gironí, la pandèmia i el confinament fan baixar un 22% els delictes entre gener i setembre. El balanç de criminalitat recull que el descens més accentuat és el de robatoris, atracaments i furts.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.