9.1 C
Lloret de Mar
La Policia Local de Lloret fent una actuació durant el confinament

Lloret, el municipi gironí on han baixat més els delictes entre gener i setembre

Han baixat més de la meitat respecte de l’any passat, en què es van cometre 2.875 delictes, comparats amb els 1.284 d’enguany.

La Policia Local de Lloret fent una actuació durant el confinament

Darreres Notícies

El municipi gironí amb una baixada més important dels delictes durant els deu primers mesos de l’any és Lloret de Mar. Han baixat més de la meitat respecte de l’any passat, en què es van cometre 2.875 delictes, comparats amb els 1.284 d’enguany.

Les dades provenen del Ministeri de l’Interior i denoten que aquesta reducció és a causa de la baixada del turisme, ja que durant els mesos d’estiu Lloret sol ser un punt calent de moviment de gent i turistes i també una atracció per a delinqüents.

Segons l’ACN, una mostra és la reducció del nombre de furts, que cau un 73% (de 1.220 a 319). També cau el nombre de delictes per tràfic de drogues (-73,4%) passant dels 64 delictes del 2019 a 17 aquest 2020. Els robatoris en domicilis i establiments també han caigut un 70,8%. En menor mesura, però amb una baixada considerable, també hi ha els delictes sexuals (un 43,8% menys) o els delictes per lesions menors en baralles tumultuàries (un 44,9% menys).

A la població veïna de Blanes també s’ha registrat una reducció de delictes superior a la mitjana gironina amb un 27,3% menys de casos. Els delictes sexuals han caigut un 61,5% i els robatoris amb força en domicilis un 43,4%.

Arreu del territori gironí, la pandèmia i el confinament fan baixar un 22% els delictes entre gener i setembre. El balanç de criminalitat recull que el descens més accentuat és el de robatoris, atracaments i furts.

spot_img

El + Vist