11.1 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar és la ciutat de tot l’Estat espanyol en què més han baixat els delictes durant la pandèmia

La davallada s'ha notat especialment en els robatoris amb força a domicilis, furts i tràfic de drogues.

L'avinguda Just Marlès, ahir diumenge al vespre
L'avinguda Just Marlès, ahir diumenge al vespre

Darreres Notícies

Lloret de Mar és la ciutat de tot l’Estat espanyol en què més han baixat els delictes durant la pandèmia. Han caigut quasi la meitat: un 48,8%. En concret, entre els mesos de gener i juny, s’han detectat poc més de 600 infraccions penals, mentre que l’any passat, en el mateix període, la policia va haver de tractar-ne gairebé 1.200.

Els motius d’aquesta davallada han estat, especialment, l’efecte de la crisi del coronavirus i la pressió policial. El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais, assenyala que “amb l’estat d’alarma, no hi havia moviment de persones a la via pública, ni visitants, aquest és un dels factors que ha provocat una davallada tan gran en el nombre de delictes”.

Cal destacar, però, que Lloret ja va començar amb una baixada durant el primer trimestre de l’any, amb una caiguda dels delictes d’una mica més del 10%.

Pel que fa als delictes que més han experimentat aquesta davallada hi ha els robatoris amb força a domicilis i els furts. A més, també ha baixat el tràfic de drogues, que té el carrer com a principal zona de moviment.

La ‘riera’ de Lloret, on hi sol haver més activitat nocturna.

El regidor ha volgut destacar la feina preventiva que duu a terme la policia local, i les detencions practicades en un seguit de successos destacats, com dues agressions sexuals i un episodi amb arma de foc ocorreguts els darrers mesos.

En general, les grans ciutats turístiques, de més de 30.000 habitants, han vist com els delictes queien de forma molt destacada aquest any. Per exemple, Blanes ha patit una davallada del 27%.

spot_img

El + Vist