12.4 C
Lloret de Mar
Cartell de la campanya

Lloret En Comú impulsa una campanya perquè els propietaris de mascotes mantinguin els carrers nets

A través de cartells repartits per tot el municipi, la campanya demana que els propietaris netegin amb aigua els orins dels gossos.

Cartell de la campanya

Darreres Notícies

Lloret En Comú ha posat en marxa una campanya de conscienciació amb l’objectiu d’aconseguir que els propietaris de les mascotes mantinguin els carrers en bon estat. Es demana que netegin amb aigua els orins dels gossos.

Segons una membre de la formació, Stella González, aquestes miccions provoquen que es faci malbé el mobiliari urbà i, a més, atrauen altres animals. També considera que s’ofereix un aspecte desagradable i mala olor als carrers.

Des de l’Ajuntament de Lloret s’ha establert una ordenança municipal amb l’objectiu que els propietaris de les mascotes netegin els orins o recullin els excrements. En aquest sentit, hi ha instal·lades més de 50 papereres dispensadores de bosses per a la recollida d’excrements i s’ofereixen recipients d’aigua per les miccions. Per a les persones que no actuïn correctament, hi ha sancions que van fins als 750 euros.

Des de Lloret En Comú consideren que no s’està respectant aquesta ordenança i ho atribueixen a una manca de civisme per part d’un sector de la població.

De moment, els membres del partit han enganxat cartells per informar d’aquesta campanya a diferents zones de la vila. A més, des de la formació s’estan plantejant portar-la a les escoles, per aconseguir que els més petits coneguin les obligacions que comporta tenir una mascota.

Segons Stella González, a banda de netejar les miccions amb aigua, un mètode efectiu per evitar que els animals orinin a les parets és marcar les zones amb vinagre, amb un polvoritzador.

spot_img

El + Vist