Divendres, 15 gener 2021
6.6 C
Lloret de Mar
La pancarta amb el lema d'aquest any (L'Aurora)

Lloret en Comú vol que es pintin als passos de vianants els millors lemes contra la violència masclista

En una moció, la formació demana que es pintin les frases guanyadores i finalistes del concurs de l'Aurora per commemorar el 25-N.

La pancarta amb el lema d'aquest any (L'Aurora)

Darreres Notícies

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

Més de 37.000 persones visiten els equipaments culturals de Lloret al 2020

La pandèmia ha fet baixar els visitants a una tercera part respecte de l’any anterior. Les visites han generat prop de 100.000 euros en ingressos econòmics.

Avui, últim dia per utilitzar la targeta de la campanya ‘Compra a Lloret’

Donada la bona acollida que ha tingut, la previsió és repetir les targetes durant el 2021.

Lloret en Comú proposa que s’escampin pel municipi els lemes presentats al llarg dels anys al concurs de frases de l’Aurora en el concurs per commemorar el 25N, Dia internacional per a l’eradicació de la violència masclista. La proposta consistiria en pintar en els passos de vianants del municipi totes les frases guanyadores i finalistes, així com el nom de l’autor o autora.

És una de les propostes incloses dins de la moció que pretén que Lloret doni suport al 25N. A través d’una moció, que es debatrà al ple de dilluns, la formació també reclama que l’Ajuntament ampliï el pressupost municipal per incidir qualitativa i quantitativament en els diferents àmbits d’intervenció en violències masclistes a través d’un pla d’abordatge, i que s’elabori també un pla de xoc contra la feminització de la pobresa i que es destinin recursos per a la inserció laboral de les dones.

Una altra moció de Lloret en Comú pretén que l’Ajuntament demani al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que revisi la situació del transport públic entre Lloret i Blanes. Els comuns reconeixen que ja s’han solucionat alguns problemes, com ara que tots els busos disposen de gel hidroalcohòlic, però encara hi ha altres detalls a millorar, com ara el recorregut, que fa molta volta.

Finalment, en una tercera moció, la formació vol que Lloret demani a la Generalitat que declari l’esport com a activitat essencial.

El ple de dilluns vinent se celebrarà de manera telemàtica i es podrà seguir en directe a través de la pàgina web i el Facebook Live de la ràdio.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.