15.4 C
Blanes
El centre cívic de Can Carbó atén els refugiats quan arriben a Lloret, molts d'elles, dones amb nens.

Lloret escolaritza els primers menors refugiats que han arribat d’Ucraïna

Es fa, com a tot arreu, a través del procediment habitual de la matrícula viva.

El centre cívic de Can Carbó atén els refugiats quan arriben a Lloret, molts d'elles, dones amb nens.

Darreres Notícies

Els primers infants refugiats que han arribat d’Ucraïna ja han estat escolaritzats a Lloret de Mar. D’entrada, han estat 3 els menors que van a diferents escoles de la vila. Segons fonts municipals, aquests dies hi ha més nens i nenes que seran escolaritzats en el menor temps posible.

Però es tracta d’unes dades que canvien dia a dia, donada l’arribada constant de refugiats a la vila. El regidor d’Educació, Albert Ferrández, exposa que “la majoria de gent ve a Lloret perquè té xarxa aquí, la seva família, però altres havien vingut de vacances i ho coneixien”.

El departament d’Educació explica que els infants i joves refugiats que arriben són escolaritzats a través dels procediments habituals de matrícula viva. De fet, la conselleria està treballant en un protocol que garanteixi l’escolarització d’aquests menors.

Aquest preveu poder matricular tot l’alumnat, tot i que manqui alguna documentació, i també la cobertura del servei de menjador. Cosa que també es dona a Lloret, que garanteix el dinar a l’escola. Un cop assignada la plaça, s’habilitarà suport personalitzat als menors, i aules d’acollida als més grans.

Les oficines municipals d’escolarització seran les encarregades de distribuir els infants de manera equilibrada. Això es farà intentant no separar germans i procurant que vagin a centres propers als domicilis. A més, s’intentarà afavorir el reagrupament familiar al màxim possible.

Educació valorarà la incorporació de més professionals a través dels serveis territorials, com per exemple de suport emocional i d’orientadors, treballadors socials i tècnics d’integració social. També preveu reforçar les aules d’acollida si és necessari.

Segons l’Agència Catalana de Notícies, els menors han arribat fins ara a poblacions com la nostra, a Lloret, però també a Barcelona i Roses.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist