10.1 C
Lloret de Mar
Una escena d'El Gegant del Pi

Lloret ha col·laborat en la producció d’El Gegant del Pi’, un monòleg que arribarà a la vila a l’octubre

L'ha escrit Pau Vinyals, que també l'interpreta i que es planteja fins a quin punt tothom té una part dins seu d'extrema dreta. L'espectacle s'estrena demà a Girona i a Lloret, el 29 d'octubre.

Una escena d'El Gegant del Pi

Darreres Notícies

El Teatre de Lloret serà una de les seus que acolliran l’estrena d’El Gegant del Pi, un monòleg escrit per Pau Vinyals durant el confinament. Amb la interpretació del mateix Vinyals i la codirecció de Júlia Barceló, l’espectacle s’estrena demà al vespre a la sala La Planeta de Girona i arribarà a Lloret a finals d’octubre.

El monòleg es planteja fins a quin punt cadascú de nosaltres no té una part feixista dins seu. La idea li va venir arran de la decisió de comprar-se un pis amb la seva parella, tal com va explicar ell mateix a la presentació de l’obra, que es va fer aquest dimecres a Girona.

“Em vaig comprar un pis i em vaig plantejar: ‘Estem salvats de tenir una ideologia feixista, d’extremadreta, la gent que ens considerem gent normal, que voten esquerres, votem la CUP…”

Pau Vinyals

En el procés de compra del pis, Pau Vinyals –que es proclama obertament d’esquerres– va pensar en el seu avi, que -tot i que se l’estimava molt- era franquista. I reconeix que sempre li ha interessat molt tot el que gira al voltant de la Guerra Civil.

“El tema de la Guerra Civil sempre m’ha emocionat molt d’una manera desbordada”

Pau Vinyals

L’espectacle, que inclou fragments musicals, es va estrenar en versió radiofònica al Teatre Lliure i ara s’estrenarà als escenaris.

Un moment de la presentació d'El Gegant del Pi
Un moment de la presentació d’El Gegant del Pi

La primera funció és demà a Girona i a la tardor es podrà veure, a banda de Lloret, a Banyoles i Figueres, perquè els ajuntaments han col·laborat en la producció.

El regidor del Teatre de Lloret, Albert Robert, explica que des del municipi sempre s’ha apostat per la cultura i, des que va esclatar la crisi del coronavirus, se li ha donat molt de suport.

“Sempre hem aposat per la cultura i més en temps de pandèmia que, quan la majoria de teatres havien de tancar, nosaltres vam buscar alternatives”

Albert Robert

Albert Robert explica que el més impactant del monòleg és com fa reflexionar el públic.

A Lloret, El Gegant del Pi amb Pau Vinyals arribarà el 29 d’octubre en el marc de la programació de l’Espai Off. Una temporada en què el Teatre celebrarà el seu desè aniversari amb una programació agosarada i divertida i que portarà moltes sorpreses.  

La presentació del nou cartell es farà dimecres que ve, 22 de setembre, a les 20 hores. Les entrades es posaran a la venda la setmana que ve i es podran adquirir a traves del web del Teatre de Lloret.

spot_img

El + Vist