11.7 C
Lloret de Mar

Lloret recapta 540 euros per a la investigació del càncer de pit triple negatiu

La Piscina va acollir el 'Triple Reto', que arreu de l'Estat va recaptar fins a 11.000 euros, i va contribuir a visibilitzar aquest tipus de tumor, que és el càncer de pit més agressiu que hi ha.

Alguns dels participants del repte a Lloret (Las Triples)
Alguns dels participants del repte a Lloret (Las Triples)

Darreres Notícies

El triple negatiu és el càncer de pit més agressiu que hi ha i, a més, és un dels que menys opcions terapèutiques té. A més a més, afecta sobretot a persones joves, d’entre 25 i 50 anys. Per això ara fa un any es va crear l’associació Las Triples, que pretén recaptar diners per a la investigació de la malaltia i, a la vegada, donar-la a conèixer a la població.

servicios profesionales jimenez

I, amb aquest doble objectiu, diumenge passat es va organitzar l’anomenat Triple Reto, que consistia en dur a terme diferents activitats esportives solidàries a diferents punts de l’Estat espanyol. A Lloret, l’escenari escollit va ser la piscina, on es va fer una braçada solidària, amb la col·laboració de l’Ajuntament, el Club Lloret Aigües Obertes i els Peixets del Golfet.

En el conjunt de l’estat, es van recaptar 11.000 euros i, concretament a Lloret, 540. Unes xifres molt bones per a Las Triples, que agraeixen la col·laboració que van tenir.

Algunes de les organitzadores de l'esdeveniment solidari (Las Triples)
Algunes de les organitzadores de l’esdeveniment solidari (Las Triples)

La secretària de l’associació explica que, tot i ser un tipus de tumor amb poca incidència, se n’ha de fomentar la investigació perquè avui en dia no existeix un tractament específic.  

“És el tipus de càncer de pit més agressiu, té poca incidència, entre un 12 i un 15%, i no s’alimenta d’hormones, la qual cosa fa que no tingui un tractament específic”

Marta Bonjoch

Marta Bonjoch, a qui li van detectar la malaltia quan tenia 31 anys, explica que és molt important fer una tasca de conscienciació, perquè sovint la gent té la percepció que el càncer de pit és poca cosa.

“El càncer de pit no és de color de rosa, que és la imatge que en tenim, jo no l’he viscut així, l’he viscut del color més negre que us pugueu imaginar”

Marta Bonjoch
Alguns dels participants al Triple Reto (Club Lloret Aigües Obertes)
Alguns dels participants al Triple Reto (Club Lloret Aigües Obertes)

Las Triples és la primera associació de l’estat espanyol que lluita contra el càncer de pit triple negatiu i, entre altres coses, reclama que el 3 de març sigui reconegut com al dia de conscienciació d’aquest tipus de càncer per poder donar-li més visibilitat.

spot_img

El + Vist