9.1 C
Lloret de Mar

Lloret recull 225 donacions de sang i 20, de plasma

Un cop més, el municipi s'ha mostrat solidari amb la causa. A nivell català, però, no s'han aconseguit les donacions que s'esperava.

La donació de sang al Teatre, divendres passat
La donació de sang al Teatre, divendres passat

Darreres Notícies

225 donacions ha aconseguit el Banc de Sang i Teixits de Girona a Lloret de Mar a l’última campanya feta a la vila. Són dades molt bones en un municipi que sempre es mostra solidari amb aquesta causa, tal com ha apuntat la promotora del Banc de Sang, Meritxell Casacuberta.

servicios profesionales jimenez

De les donacions, una cinquantena es van aconseguir al centre cívic del Rieral dijous a la tarda, mentre que la resta es van fer al Teatre, l’endemà divendres. Al Teatre, també es van recollir 20 donacions de plasma.

“A Lloret es van aconseguir que passessin pel Teatre i el Rieral gairebé 225 persones i 20 donacions de plasma”

Meritxell Casacuberta

La campanya a Lloret, que va comptar amb la col·laboració de l’alumnat de l’escola Immaculada Concepció, s’emmarcava en una marató de donació de sang que es va dur a terme al llarg de tota la setmana pertot Catalunya per intentar incrementar les reserves, que estan molt baixes. La resposta, malauradament, no va ser tan bona com s’esperava. El motiu: el fred, els constipats i el nombre elevat de casos de grip, entre altres.

“Continuar animant a la gent, que no és flor d’un dia, sinó que les donacions han de ser constants”

Meritxell Casacuberta

Tot i que durant el 2022 les donacions van augmentar respecte a l’any anterior, encara no n’hi ha prou per cobrir totes les necessitats dels hospitals catalans. El Banc de Sang i Teixits calcula que aquest 2023 faran falta 260.000 donacions per atendre les necessitats dels pacients. Ara mateix, hi ha reserves per a sis dies, quan la xifra òptima seria de deu.

spot_img

El + Vist