17.1 C
Lloret de Mar

Lloret recupera el turisme internacional i espera un bon estiu

És la primera destinació de l'Estat en iniciar un procés de certificació en sostenibilitat europea.

-

Lloret de Mar ha acollit mig milió de pernoctacions entre gener i abril. Una dada que evidencia la recuperació de la destinació, especialment dels mercats internacionals, com França, Alemanya i Regne Unit, fora de la temporada alta.

La informació s’ha posat de relleu en una roda de premsa feta aquest dimecres en què s’han exposat les novetats de la temporada. Les previsions apunten que serà un bon estiu, pel que fa a l’ocupació hotelera dels mesos de juliol i agost. L’alcalde, Jaume Dulsat, celebra les bones perspectives de cara a la temporada alta, però també les bones xifres de la resta de l’any: “Per Lloret també són importants les temporades mitja i baixa, per complementar”.

“Hi ha unes perspectives de recuperació del turisme internacional, ja veiem que estan aquí i, per tant, tenim unes bones perspectives de temporada alta”

Jaume Dulsat

A banda de les dades, els representants de la destinació han explicat que Lloret es convertirà en la primera destinació turística que es certificarà en sostenibilitat seguint uns indicadors europeus. Enric Dotras, president del gremi d’hostaleria, ha apuntat que, quan van iniciar aquest programa de formació, “més de 50 empreses s’hi van afegir i totes han acabat presentat projectes”.

“Notes les ganes de ser-hi, pensant que la sostenibilitat és molt àmplia: des de la responsabilitat social, fins al consum d’aigua i escombraries, la compra de matèria prima de km zero, les emissions de CO2 a l’atmosfera…”

Enric Dotras

L’aposta per la sostenibilitat és un dels trets que marca aquest 2022. Tenint en compte que a principis d’any una 40a de professionals han dut a terme un programa de transformació ètica i sostenible. Representen la meitat de places hoteleres que hi ha a Lloret, segons Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme.

“L’any 2021 ens vam centrar en fer una diagnosi de quin era l’estat de la destinació en termes de sostenibilitat, d’això en va sortir un pla d’accions i en aquest 2022 hem pogut fer aquest pla de transformació amb més de 50 establiments implicats”

Elizabeth Keegan

Aquest estiu hi ha més d’una quarantena propostes de turisme actiu i cultural per fer en família, tal com ha avançat Jordi Orobitg, regidor de Promoció Econòmica.

“Les ofertes tenen a veure amb la cultura, amb espectacles com el festival de drons i que aquest any canviem el format, seran tres dies amb un format competitiu amb empreses que competiran entre elles, amb aquesta oferta Lloret és imbatible”

Jordi Orobitg

El festival de drons -una de les novetats de l’estiu passat- es repeteix enguany però amb un altre format. Passa a ser un concurs de tres dies, a finals de juliol.

Es crea una bona xarxa per transferir coneixement científic en el sector turístic

El I Fòrum Turístic de Destins de Costa ha estat un èxit i tots els participants valoren molt positivament el fet de poder estar en contacte i intercanviar experiències i coneixement científic.

Reconeixement a la trajectòria de Susana Becerra als Special Olympics

La lloretenca ha participat en sis edicions dels jocs i participarà jugant a bàsquet en l'edició d'enguany a Granollers.

Trucades que et fan sentir únic i especial

Com viuen els 'Poetes de guàrdia' aquesta iniciativa, amb la qual Lloret de Mar se suma al Dia Mundial de la Poesia.
- Publicitat -