5.7 C
Lloret de Mar
La Sardana, Patrimoni Immaterial de la Humanitat (Amics de la Música)

Lloret se suma a la petició perquè la sardana sigui Patrimoni Immaterial de la Humanitat

El ple ha aprovat, per unanimitat, donar suport a la Confederació Sardanista de Catalunya, que presentarà una candidatura perquè la dansa tradicional de Catalunya sigui declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

La Sardana, Patrimoni Immaterial de la Humanitat (Amics de la Música)

Darreres Notícies

L’Ajuntament se suma a la petició perquè la UNESCO declari la sardana Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Així s’ha decidit per unanimitat al ple d’aquest dilluns.

D’aquesta manera, Lloret dona suport a la iniciativa de la Confederació Sardanista de Catalunya, que vol presentar la candidatura de la sardana a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

Tots els grups del ple han coincidit en què la dansa tradicional de Catalunya encarna els valors de comunitat, de cohesió i d’igualtat, i és un símbol de la identitat catalana.

El ple ha posat en relleu que la sardana constitueix una tradició fortament arrelada al municipi, ja que aquest any se celebrarà la 95ª temporada sardanista d’estiu, s’acaba de celebrar el 53è Aplec de la Sardana i ja fa 50 anys del concurs de colles sardanistes.

Ara mateix, a la llista d’elements patrimonials immaterials de la Humanitat de la Unesco hi ha, entre molts altres, els castellers, el Cant de la Sibil·la, la Patum de Berga, les Falles de València, les falles del Pirineu, la dieta mediterrània, el tango, el flamenc, el merengue o la rumba cubana.

spot_img

El + Vist