Diumenge, 7 març 2021
9.3 C
Lloret de Mar
Acte de presentació de la campanya

Lloret se suma a una campanya per incrementar un 10% el reciclatge de vidre

S'anomena 'Toma nota, recicla vidrio' i s'hi han sumat els tres municipis de la Costa Brava sud.

Acte de presentació de la campanya

Darreres Notícies

Dulsat tem que el repartiment de les ajudes es converteixi en “cafè per a tothom”

Ha estat en l'acte 'Nous paradigmes competitius en les destinacions de sol i platja', organitzat aquest dijous per la patronal turística Exceltur.

La restauració pot obrir fins a les 17h a partir el proper dilluns

L’alcalde de Lloret dona la benvinguda a les noves mesures i amb la mirada posada ja a l’estiu assegura que "ara hi ha molt en joc".

L’equip del videoclip ‘No calles’ està format sobretot per dones joves de Lloret

El projecte, que busca conscienciar en contra de la violència masclista, s'estrena aquest dissabte (19h) al Teatre de Lloret de Mar.

Adrià Calaf, de l’escola Àngels Alemany, és el guanyador del concurs d’Aqualia

El certamen té per objectiu mostrar el cicle de l’aigua i conscienciar sobre la importància de fer-ne un ús sostenible.

Tres detinguts per cultivar 516 plantes de marihuana en una casa de Lloret de Mar i punxar la llum

Els Mossos d'Esquadra van descobrir la plantació gràcies a la col·laboració ciutadana.

En l’actualitat, a Lloret, es recullen cada any 1.218 tones de vidre, entre grans productors -hotels, restaurants, bars i locals d’oci- i veïns particulars. Amb l’objectiu d‘incrementar aquesta xifra un 10%, el municipi s’ha sumat, juntament amb Blanes i Tossa de Mar, a la campanya Toma nota, recicla vidrio.

La iniciativa -a càrrec de l’associació sense ànim de lucre Ecovidrio– té com a finalitat incrementar el reciclatge dels envasos de vidre per part dels establiments hotelers i altres grans productors. Recordem que el vidre, com a residu, és net, ja que es recupera al 100%.

La campanya es tradueix en la col·locació de nous contenidors, que a Lloret permetran passar de 120 a 135 punts de recollida de vidre, a més de visites d’informació i sensibilització al llarg de l’estiu.

José Fuster, director d’operacions d’Ecovidrio, argumenta que el vidre ja es recicla però que volen fer un pas més. En la mateixa línia han parlat Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, i Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya.

La campanya, adreçada al sector turístic de la Costa Brava Sud, arribarà a més de 500 establiments situats a Lloret, Blanes i a Tossa. Ecovidrio instal·larà un total de 29 nous contenidors en el territori i entregarà uns 500 cubells per facilitar el transport dels residus d’envasos de vidre.

Els establiments adherits a la iniciativa competiran durant l’estiu i podran seguir la seva posició al ranking a través del web tomanotareciclavidrio.es. Els locals que més reciclin tindran com a premi una classe magistral amb un reconegut xef amb tres Estrelles Michelin. Els municipis que superin el repte d’incrementar el reciclatge de vidre un 10%, també rebran un reconeixement.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Bernat Ribera accedeix per primera vegada a les semifinals d’una Copa d’Europa d’snowboard cross

El lloretenc va competir amb doble cita a Àustria: dissabte, va ser setzè, mentre que diumenge va acabar en el setè lloc.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.