17.2 C
Lloret de Mar
Un d'aquests aparells desfibril·ladors

Lloret s’equipa amb quatre aparells desfibril·ladors (DEA) més

Tots els vehicles de primera intervenció del municipi estan equipats amb desfibril·lador.

Un d'aquests aparells desfibril·ladors

Darreres Notícies

Lloret de Mar segueix apostant per ser un municipi cardioprotegit i ja compta amb quatre desfibril·ladors més. Són del tipus mòbil i serviran per equipar els vehicles de primera intervenció de la Policia Local i de Protecció Civil.

Han estat cedits per l’Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona, més conegut com Dipsalut. Aquesta acció és el resultat d’un conveni que es va signar l’any 2013, dins del programa “Girona, territori cardioprotegit”. El regidor de Benestar i Família, Antonio Lorente, destaca la “importància d’aquesta cessió” i que són eines que “poden salvar vides humanes”.

En total, la destinació està equipada amb 34 desfibril·ladors. 13 d’aquests DEA –el nom que reben- són fixos i es troben disponibles les 24 hores del dia, a diferents carrers del municipi. A més, hi ha 9 de tipus mòbil per la Policia Local i Protecció Civil, 7 a les instal·lacions esportives i 5 més a les platges, al llarg de l’estiu.

Com que, per part de la ciutadania, es detecta certa reticència per a l’ús dels desfibril·ladors, des de Dipsalut, s’organitzen cursos de formació. Es fan de manera periòdica, a diferents punts de la demarcació de Girona, per aprendre a fer servir els DEA. Són sessions obertes a tothom.

L’any passat, a les comarques gironines, es varen recuperar més de trenta persones gràcies als desfibril·ladors implantats per Dipsalut.

Un d’aquestes actuacions va tenir lloc, a l’octubre, a Lloret, quan la Policia es va desplaçar fins al carrer Francesc Cambó per una alerta d’aturada cardíaca al carrer, a l’entrada d’uns apartaments turístics. Els agents varen atendre la víctima, de nacionalitat holandesa i amb antecedents de problemes cardíacs, amb un dels desfibril·ladors cedits per Dipsalut i varen practicar les maniobres de reanimació cardiopulmonar. Pocs minuts després va arribar l’ambulància medicalitzada del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que va estabilitzar la dona i la va traslladar-la a l’Hospital Josep Trueta de Girona.

spot_img

El + Vist