21 C
Lloret de Mar
5.000 places hoteleres sense gluten

Lloret tanca el 2019 amb una 20a d’establiments que promouen l’alimentació mediterrània

A més, hi ha una desena d'establiments que sumen 5.000 places hoteleres amb la certificació de l’Associació de Celíacs de Catalunya.

5.000 places hoteleres sense gluten

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha tancat el 2019 amb un bon grapat d’establiments, entre restaurants i hotels, que són promotors de l’alimentació mediterrània o bé aptes per a celíacs. També n’hi ha uns quants, com tot el complex hoteler de l’Evenia i el Xaine, que tenen els dos distintius.

Posem-hi xifres. En el primer cas, el dels establiments que promouen l’alimentació mediterrània, n’hi ha una vintena a la destinació. Tots estan acreditats per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, a través del programa AMED. I pel que fa a l’oferta sense gluten, ara mateix són una desena d’establiments. La majoria són hotels, que sumen 5.000 places acreditades per l’Associació de Celíacs de Catalunya. A més, cal sumar-hi el Gnomo Park i el Water World com a espai amb oferta sense gluten.

La gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, destaca que el nombre d’establiments va a més i permet anar posicionant la destinació en temes d’alimentació saludable. Des de Lloret Turisme fan una valoració positiva perquè aquest tipus d’oferta de restauració beneficia molts perfils de visitants, especialment el turisme familiar.

L’1% de la població a nivell mundial és celíaca. A Catalunya, la xifra és de 75.000 persones, mentre que al total de l’Estat espanyol se superen les 450.000. Pel que fa a Europa, es calcula que hi ha 7 milions i migs de celíacs, tot i que s’estima que el 80% dels casos no estan diagnosticats.

spot_img

El + Vist