8.5 C
Lloret de Mar
Catalunya, de Joaquín Sorolla

L’Obreria de Santa Cristina commemora el centenari de la visita de Sorolla a Lloret

Fa cent anys que el pintor es va inspirar en el paratge lloretenc per al quadre 'Catalunya', i diumenge l'Obreria organitza actes a partir de dos quarts d'una.

Catalunya, de Joaquín Sorolla

Darreres Notícies

Lloret serà un dels escenaris de la nova sèrie “Bienvenidos a Edén”, de Netflix

Serà un thriller juvenil protagonitzat per Amaia Abersasturi, Amaia Salamanca, Belinda Pop, Ana Wagener, Guillermo Pfening i Albert Baró.

Miguel Molina, amb l’equip Iron Lynx, guanya les 4 hores de Barcelona

El pilot lloretenc, juntament amb els italians Matteo Cressoni i Rino Mastronardi, va pujar a l’esglaó més alt del podi.

200 persones participen en la campanya de donació de sang a Lloret de Mar

Al Centre Cívic del Rieral, es van registrar 51 donacions i 8 oferiments, mentre que al Teatre, es van fer 116 donacions i 19 oferiments.

L’Institut Rocagrossa organitza una jornada per conèixer la formació professional dual

L’esdeveniment es durà a terme aquest dimarts, al Teatre Municipal, al llarg de tot el matí: de 9h a 13h.

L’escola Immaculada Concepció participa al concurs VideoMAT, amb alumnes de Primària

En aquest certamen, els alumnes posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn a través de vídeos.

L’Obreria de Santa Cristina commemorarà aquest diumenge que fa cent anys que Joaquín Sorolla es va inspirar en el paratge de Lloret per pintar el paisatge de fons del seu quadre titulat Catalunya. Es tracta d’una obra de tres metres i mig d’alçada per gairebé cinc d’amplada, que està exposada a l’Hispanic Society of America, a Nova York.

L’Obrer Major, Arseni Frigola, ha explicat que la correspondència intercanviada entre l’artista i la seva dona va permetre confirmar que el paisatge de la pintura era Santa Cristina. Qui va fer aquest descobriment va ser el lloretenc Sebastià Ruscalleda, un gran coneixedor de la costa lloretenca.

L’acte de commemoració del centenari de la visita de Joaquín Sorolla a Santa Cristina per pintar el quadre “Catalunya” es farà aquest diumenge a partir de dos quarts d’una.

L’obra, que va ser un encàrrec i va requerir anys de feina, mostra els penya-segats, els pins i les roques del paratge de Santa Cristina.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.