-0.7 C
Lloret de Mar

L’Obreria de Santa Cristina commemora el centenari de la visita de Sorolla a Lloret

Fa cent anys que el pintor es va inspirar en el paratge lloretenc per al quadre 'Catalunya', i diumenge l'Obreria organitza actes a partir de dos quarts d'una.

Catalunya, de Joaquín Sorolla
Catalunya, de Joaquín Sorolla

Darreres Notícies

L’Obreria de Santa Cristina commemorarà aquest diumenge que fa cent anys que Joaquín Sorolla es va inspirar en el paratge de Lloret per pintar el paisatge de fons del seu quadre titulat Catalunya. Es tracta d’una obra de tres metres i mig d’alçada per gairebé cinc d’amplada, que està exposada a l’Hispanic Society of America, a Nova York.

servicios profesionales jimenez

L’Obrer Major, Arseni Frigola, ha explicat que la correspondència intercanviada entre l’artista i la seva dona va permetre confirmar que el paisatge de la pintura era Santa Cristina. Qui va fer aquest descobriment va ser el lloretenc Sebastià Ruscalleda, un gran coneixedor de la costa lloretenca.

L’acte de commemoració del centenari de la visita de Joaquín Sorolla a Santa Cristina per pintar el quadre “Catalunya” es farà aquest diumenge a partir de dos quarts d’una.

L’obra, que va ser un encàrrec i va requerir anys de feina, mostra els penya-segats, els pins i les roques del paratge de Santa Cristina.

spot_img

El + Vist