14.8 C
Lloret de Mar

L’ONG Gunjur Kuta treballa en la construcció d’una escola i un hospital en aquesta població de Gàmbia

Aquests són els projectes que té actualment entre mans l'ONG lloretenca, que es va presentar divendres passat a la vila.

Darreres Notícies

Impulsar la construcció d’un hospital i la reforma de l’escola al municipi de Gunjur Kuta, a Gàmbia. Aquests són els projectes de l’ONG lloretenca Gunjur Kuta, que s’ha donat a conèixer aquest divendres a la tarda a la vila.

L’entitat sense ànim de lucre aglutina més de 200 ciutadans d’origen africà i, en l’actualitat, una bona part dels membres resideixen a Lloret. L’associació es va constituir l’any 2011 amb l’objectiu de realitzar accions que ajudin a desenvolupar i millorar les condicions de vida dels habitants autòctons.

L’acte de presentació de l’ONG Gunjur Kuta (NRLL)

En aquest sentit, la sanitat i l’educació són els principals eixos d’actuació de l’organització. Ariadna Ens, integrant de Gunjur Kuta, argumenta que l’adequació de l’equipament escolar permetrà donar un millor futur als nens i nenes del territori. Fadou Sankareh, activista de l’ONG, justifica la necessitat de millorar les condicions del dispensari mèdic del municipi. El centre hospitalari de referència, situat a la capital del país, és a 300 quilòmetres de distància i, per aquest motiu, és preferent la renovació de l’edifici actual.

L’Ajuntament de Lloret de Mar també col·labora amb l’entitat no governamental. El consistori ha donat 10.000 euros del fons de cooperació per materialitzar els projectes. L’alcalde, Jaume Dulsat, es mostra molt satisfet de com s’estan desenvolupant els treballs.

L’ONG lloretenca Gunjur Kuta ha completat amb èxit algunes actuacions. El 2012 es va abastir d’aigua potable al municipi amb la construcció d’un pou. Un altre projecte que es té en cartera és la creació d’una cooperativa de dones, amb la finalitat de cultivar productes frescos a causa de l’escassetat de fruita i verdura al país africà.

Les actuacions de Gunjur Kuta s’han fet públiques aquest divendres a la tarda, a la sala polivalent de la Biblioteca, que estava plena de gom a gom. L’acte ha acabat amb una audició de música regional.

spot_img

El + Vist