12.8 C
Lloret de Mar
Artur Mas, a l'acte d'ahir

Mas assegura que una Catalunya independent garantirà millors nivells econòmics

Ho va dir ahir a la nit en el marc del sopar-col·loqui que va organitzar el Club d'Economia a l'hotel Guitart Central Park.

Artur Mas, a l'acte d'ahir

Darreres Notícies

Es fa una crida als propietaris de pisos buits amb 2 habitacions o més

La voluntat de l'Ajuntament és cedir-los al programa 'Reallotgem' del govern català, que s’adreça a famílies vulnerables a l’espera de rebre un habitatge de lloguer social.

La deixalleria engega un tractament específic per a les càpsules de cafè

La finalitat és reciclar aquests residus, que no són envasos ni orgànica, per tal de minimitzar el seu impacte ambiental, que és força elevat.

Lloret organitza una formació en vendes a través de xarxes socials per al sector MICE

Una 50a de professionals del turisme de reunions i esdeveniments s'han inscrit a la iniciativa presencial, que té lloc aquest mes d'abril al Teatre de Lloret de Mar.

Marc Bernils arriba als quarts de final de l’American Padel Tour

Amb el seu company d’equip, el francès Jeremy Scatena, el lloretenc no va poder superar una parella formada per jugadors holandesos i es va quedar fora de les semifinals.

Lloret serà un dels escenaris de la nova sèrie “Bienvenidos a Edén”, de Netflix

Serà un thriller juvenil protagonitzat per Amaia Abersasturi, Amaia Salamanca, Belinda Pop, Ana Wagener, Guillermo Pfening i Albert Baró.

Artur Mas assegura que “una Catalunya independent pot garantir nivells d’ocupació i un estat del benestar millors”. L’expresident de la Generalitat i actual president del Partit Demòcrata Català ha estat a Lloret aquest dijous a la nit per participar en un sopar-col·loqui amb els membres del Club d’Economia.

Mas ha remarcat que amb el potencial que té Catalunya, podria tenir un atur del 4% quan les coses van bé i del 8% quan van malament, sense arribar mai als nivells actuals de l’Estat espanyol, que és del 22%. Aquest és un dels molts avantatges que Mas considera que tindria un estat català, que ha d’aspirar als nivells econòmics de països de la Unió Europea com Holanda, Àustria o Dinamarca.

L’expresident també s’ha referit a l’actualitat política quan ha recordat que “les inhabilitacions o la querella contra Carme Forcadell són una mostra més del monòleg del No de l’Estat espanyol davant de l’agenda catalana”.

En aquest sentit, Artur Mas ha recordat l’oferiment de diàleg per acordar un referèndum anunciat per l’actual president, Carles Puigdemont. El demòcrata ha augurat que d’aquí un any hi haurà acord amb l’Estat perquè, segons opina, serà el millor per a tots. “Si no hi ha acord, l’Estat espanyol perd el 20% de la seva riquesa, però es queda amb el 100% del deute”. Això sí, ha reconegut que cal “determinació i fermesa per no arronsar-se quan arribi el moment”.

Ha matisat, això sí, que el Govern català ha de ser ferm quan arribi el moment, perquè el polític augura que el nou govern espanyol que està previst que es constitueixi d’aquí uns dies seguirà en la mateixa línia en contra Catalunya.

Sobre la formació del nou govern espanyol, Artur Mas critica, amb sornegueria, que hagin tardat tants mesos, quan van criticar tant els catalans per destinar tres mesos a investir el nou president després de les últimes eleccions.

El sopar-col·loqui d’aquest dijous, que es va fer a l’hotel Guitart Central Park, s’emmarca en la filosofia del Club d’Economia de Lloret, que n’organitza un cada trimestre amb un convidat especial. La presidenta de l’entitat és Cristina Cabañas. Al gener, el club ha convidat el nou director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.