15.8 C
Lloret de Mar

Menys consultes presencials a les oficines de turisme i bona valoració del servei de Whatsapp

Les principals demandes que recullen les oficines fan referència al transport local de la zona i al patrimoni cultural de Lloret, així com a consultes sobre altres indrets del territori.

Oficina de Turisme de les Alegries
Oficina de Turisme de les Alegries

Darreres Notícies

Les oficines de turisme de Lloret de Mar van atendre durant el 2017 unes 85.000 persones. La xifra representa un descens del 15% i respon a una tendència general dels últims cinc anys, excepte el 2016, que es va incrementar una mica. Els motius són diversos, segons la gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, tot i que sobretot es podria apuntar a la baixada de visitants de la IMSERSO i de turisme espanyol.

La gerent posa de manifest que només el 9% de les atencions presencials són de públic jove. I és que el jovent cada cop utilitza més el telèfon mòbil per a totes les consultes. Per aquest motiu al març es va engegar el servei de Whatsapp, que s’ha convertit en el canal més utilitzat després del presencial, amb 552 consultes.

Actualment, Lloret disposa de tres oficines de turisme obertes durant tot l’any: la central a l’avinguda de les Alegries, una al Museu del Mar i un punt d’informació dins la terminal d’autobusos. Aquesta última ja fa temps que Lloret Turisme es planteja traslladar-la, ja que pràcticament només atén demandes relacionades amb els serveis de transport públic. Durant els mesos de juliol i agost, s’obre al públic un altre punt d’informació turística a la platja de Fenals.

L’oficina situada al Museu del Mar, que disposa d’una ubicació cèntrica i un horari més ampli d’obertura, acumula més del 40% de les consultes, seguida de l’oficina de la terminal d’autobusos (la segona estació d’autobusos de Catalunya pel que fa a trànsit de passatgers), que representa el primer punt de contacte per a molts visitants de Lloret que arriben a la destinació en transport públic.

Gairebé la meitat de les peticions es van atendre durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre, i pel que fa a nacionalitats, el públic francès i espanyol són els que més consultes fan a les oficines de turisme.

Les principals demandes que recullen les oficines fan referència al transport local de la zona i al patrimoni cultural de Lloret, així com a consultes sobre altres indrets del territori.

spot_img

El + Vist