23.1 C
Lloret de Mar
Interior de la masia de Can Saragossa

Més de 2.300 persones participen de les Jornades Europees de Patrimoni

El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, destaca que hi ha un gran interès per part de la població en conèixer la història i el passat de Lloret.

Interior de la masia de Can Saragossa

Darreres Notícies

2.344 persones han participat aquest cap de setmana en les Jornades Europees de Patrimoni, amb visites a diversos elements del Museu Obert de Lloret. Es tracta d’una celebració impulsada pel Consell d’Europa i la Comissió Europea, en la que es considera l’activitat participativa més important del continent en relació al patrimoni cultural. A Catalunya, en concret, ja fa 30 anys que se celebren.

Des del consistori es fa una valoració molt positiva de la participació en les jornades. El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, destaca que hi ha un “gran interès” per part de la població en conèixer la història i el passat de Lloret. Afegeix que “totes les iniciatives ens ajuden a posicionar-nos i mostrar el patrimoni i la cultura de Lloret de Mar”.

A Lloret, les visites programades es van dur a terme als següents equipaments: la masia de Can Saragossa, el Museu del Mar, el Turó Rodó, els Jardins de Santa Clotilde i el cementiri modernista. A més, també es va fer la visita a la casa indiana de Can Font, que va exhaurir les places dies abans de les jornades.

Escala de Can Font
Escala de Can Font

El regidor assenyala que és un equipament molt demandat i celebra que amb l’ampliació dels aforaments en espais culturals anunciada per la Generalitat es redueixi la llista d’espera en aquesta activitat.

“Esperem en breu poder fer activitats amb normalitat”

Xavi Flores

Al llarg de l’any, Lloret de Mar continua apostant per les activitats culturals en els diferents equipaments patrimonials de la vila. Es considera que les propostes són un atractiu molt destacat pels mateixos lloretencs i també pels visitants, tant de mercats de proximitat com internacionals. 

spot_img

El + Vist