11.1 C
Lloret de Mar
Una acció de protesta d'Aturem la C-32 (ACN)

Més de 80 al·legacions d’Aturem la C-32 al projecte de prolongació de l’autopista

Entre altres coses, la plataforma critica que el projecte no té en compte el valor natural, paisatgístic i patrimonial del territori.

Una acció de protesta d'Aturem la C-32 (ACN)

Darreres Notícies

Es fa una crida als propietaris de pisos buits amb 2 habitacions o més

La voluntat de l'Ajuntament és cedir-los al programa 'Reallotgem' del govern català, que s’adreça a famílies vulnerables a l’espera de rebre un habitatge de lloguer social.

La deixalleria engega un tractament específic per a les càpsules de cafè

La finalitat és reciclar aquests residus, que no són envasos ni orgànica, per tal de minimitzar el seu impacte ambiental, que és força elevat.

Lloret organitza una formació en vendes a través de xarxes socials per al sector MICE

Una 50a de professionals del turisme de reunions i esdeveniments s'han inscrit a la iniciativa presencial, que té lloc aquest mes d'abril al Teatre de Lloret de Mar.

Marc Bernils arriba als quarts de final de l’American Padel Tour

Amb el seu company d’equip, el francès Jeremy Scatena, el lloretenc no va poder superar una parella formada per jugadors holandesos i es va quedar fora de les semifinals.

Lloret serà un dels escenaris de la nova sèrie “Bienvenidos a Edén”, de Netflix

Serà un thriller juvenil protagonitzat per Amaia Abersasturi, Amaia Salamanca, Belinda Pop, Ana Wagener, Guillermo Pfening i Albert Baró.

La plataforma Aturem la C-32 ha presentat més de 80 al·legacions al tercer projecte del Departament de Territori i Sostenibilitat per ampliar l’autopista fins a Lloret de Mar. Unes al·legacions que ha dividit en tres àmbits diferents: mediambiental, social i econòmic.

La plataforma denuncia que el Govern aposta per dos traçats que passarien pel mig del bosc entre Blanes i Lloret i que afectarien paratges de gran interès natural i paisatgístic. Per contra, lamenten que les dues alternatives que s’ajusten millor a la Llei de Canvi Climàtic i amb els objectius d’Emergència Climàtica decretada per la Generalitat no siguin les prioritàries.

En aquest sentit, un dels portaveus de l’entitat, Joan Mora, insisteix en què l’autopista no és l’única solució als problemes de mobilitat de Lloret de Mar i critica que el transport públic està “menystingut” pel Govern català.

“El projecte no aprofundeix prou en les alternatives ni en el transport públic, que nosaltres entenem que ha de ser un factor determinant a l’hora de resoldre els problemes de mobilitat entre Blanes i Lloret”

Joan Mora

En aquest sentit, l’entitat creu que caldria fomentar aquest tipus de mobilitat per alleugerir el trànsit entre les poblacions de Blanes i Lloret.

final c 32
Tram final de la C-32 (ACN)


En l’àmbit econòmic, la plataforma incideix en els encariments injustificats que la Generalitat planteja en les alternatives que els ecologistes qualifiquen de més sostenibles. Segons Joan Mora, el projecte mostra un increment del 30% respecte el projecte del 2018 i això respon a una justificació per descartar els traçats.

Per últim, en un l’àmbit social, Aturem la C-32 ha presentat al·legacions en relació al patrimoni arquitectònic modernista que hi ha a la zona. El portaveu apunta que la valoració té greus mancances i tampoc no s’inclou el valor patrimonial dels boscos del Vilar de Blanes i Sant Pere del Bosc de Lloret a nivell cultural, històric i espiritual. “Estem molt decebuts amb aquest informe perquè realment ha obviat el patrimoni històric i cultural que suposen aquests paratges per a la gent de Lloret i Blanes”, ha dit Mora.

“Entenem que des d’un despatx de Barcelona no se’ls pot donar (als elements patrimonials) la mateixa importància que tenen per a nosaltres; i nosaltres pensem que això té molt de pes”

Joan Mora

Per tots aquests motius, la plataforma demana al Departament de Territori i Sostenibilitat que enterri el projecte d’ampliació de la C-32 d’una vegada per totes. I confia en què al final la Generalitat recapaciti i accepti que les alternatives són la millor opció.

Segons l’entitat, la solució als problemes de mobilitat a Blanes i Lloret de Mar passen per millorar la xarxa existent i potenciar el transport públic entre les dues poblacions.

Ara el projecte està en fase d’estudi de les al·legacions presentades, un procés que es preveu acabar abans de final d’any.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.