Dissabte, 23 gener 2021
12.1 C
Lloret de Mar
Una acció de protesta d'Aturem la C-32 (ACN)

Més de 80 al·legacions d’Aturem la C-32 al projecte de prolongació de l’autopista

Entre altres coses, la plataforma critica que el projecte no té en compte el valor natural, paisatgístic i patrimonial del territori.

Una acció de protesta d'Aturem la C-32 (ACN)

Darreres Notícies

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

La plataforma Aturem la C-32 ha presentat més de 80 al·legacions al tercer projecte del Departament de Territori i Sostenibilitat per ampliar l’autopista fins a Lloret de Mar. Unes al·legacions que ha dividit en tres àmbits diferents: mediambiental, social i econòmic.

La plataforma denuncia que el Govern aposta per dos traçats que passarien pel mig del bosc entre Blanes i Lloret i que afectarien paratges de gran interès natural i paisatgístic. Per contra, lamenten que les dues alternatives que s’ajusten millor a la Llei de Canvi Climàtic i amb els objectius d’Emergència Climàtica decretada per la Generalitat no siguin les prioritàries.

En aquest sentit, un dels portaveus de l’entitat, Joan Mora, insisteix en què l’autopista no és l’única solució als problemes de mobilitat de Lloret de Mar i critica que el transport públic està “menystingut” pel Govern català.

“El projecte no aprofundeix prou en les alternatives ni en el transport públic, que nosaltres entenem que ha de ser un factor determinant a l’hora de resoldre els problemes de mobilitat entre Blanes i Lloret”

Joan Mora

En aquest sentit, l’entitat creu que caldria fomentar aquest tipus de mobilitat per alleugerir el trànsit entre les poblacions de Blanes i Lloret.

final c 32
Tram final de la C-32 (ACN)


En l’àmbit econòmic, la plataforma incideix en els encariments injustificats que la Generalitat planteja en les alternatives que els ecologistes qualifiquen de més sostenibles. Segons Joan Mora, el projecte mostra un increment del 30% respecte el projecte del 2018 i això respon a una justificació per descartar els traçats.

Per últim, en un l’àmbit social, Aturem la C-32 ha presentat al·legacions en relació al patrimoni arquitectònic modernista que hi ha a la zona. El portaveu apunta que la valoració té greus mancances i tampoc no s’inclou el valor patrimonial dels boscos del Vilar de Blanes i Sant Pere del Bosc de Lloret a nivell cultural, històric i espiritual. “Estem molt decebuts amb aquest informe perquè realment ha obviat el patrimoni històric i cultural que suposen aquests paratges per a la gent de Lloret i Blanes”, ha dit Mora.

“Entenem que des d’un despatx de Barcelona no se’ls pot donar (als elements patrimonials) la mateixa importància que tenen per a nosaltres; i nosaltres pensem que això té molt de pes”

Joan Mora

Per tots aquests motius, la plataforma demana al Departament de Territori i Sostenibilitat que enterri el projecte d’ampliació de la C-32 d’una vegada per totes. I confia en què al final la Generalitat recapaciti i accepti que les alternatives són la millor opció.

Segons l’entitat, la solució als problemes de mobilitat a Blanes i Lloret de Mar passen per millorar la xarxa existent i potenciar el transport públic entre les dues poblacions.

Ara el projecte està en fase d’estudi de les al·legacions presentades, un procés que es preveu acabar abans de final d’any.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.