23.1 C
Lloret de Mar

“Microhistòries de Lloret” dona a conèixer el passat de la vila amb píndoles que provenen de la ciutadania

La iniciativa, arran d'una proposta veïnal, va a càrrec de l'Arxiu, que en fa difusió a través de xarxes socials i del web.

Primera microhistòria, de Montse Sala, publicada per l'Arxiu
Primera microhistòria, de Montse Sala, publicada per l'Arxiu

Darreres Notícies

El Servei d’Arxiu Municipal de Lloret inaugura una nova secció, “Microhistòries de Lloret”. Ve d’una proposta d’una veïna i requereix de la participació dels veïns, emmarcada en el context de pandèmia.

En aquest sentit, es convida a participar a tots els lloretencs que tinguin estudis relacionats amb aspectes de la història de Lloret, ja siguin costums, tradicions o anècdotes. Només cal que ho enviin al correu electrònic: [email protected]

Des de l’Arxiu, estudiaran el text i l’adaptaran per fer-ne difusió a les xarxes socials i al web, tal i com exposa la regidora de l’equipament, Anna García Castany.

cartell de la iniciativa Microhistories de Lloret de larxiu

L’arxiver municipal, Quim Daban, subratlla que la nova secció -que pretén difondre petites històries que ajudin a entendre com és Lloret– és una iniciativa que sorgeix dels veïns. Una proposta que qualifica de “fantàstica”.

Montse Sala i Vila, col·laboradora de l’Arxiu i autora de diversos articles publicats al butlletí Sesmond, és l’encarregada d’inaugurar aquesta nova secció. Ho fa amb una aportació de cinc relats biogràfics relacionats amb el cementiri modernista de Lloret i els seus panteons.

panteo esqueu i villalonga al cementiri
El panteó Esqueu i Villalonga, un dels més visibles de l’entrada al cementiri.

El primer de tots, sobre el panteó Esqueu i Villalonga que es va començar a construir l’any 1904, ja es pot consultar a les xarxes socials de l’Arxiu. El segon sortirà publicat el proper divendres.

spot_img

El + Vist