4.9 C
Lloret de Mar

Miguel Molina, un dels pilots de Ferrari amb més opcions de competir a la categoria Hypercar

Es tracta de la màxima categoria del Campionat del Món de Resistència, a la qual Ferrari torna després de 50 anys d’absència.

Miguel Molina, als estudis de la ràdio, aquest dilluns
Miguel Molina, als estudis de la ràdio, aquest dilluns

Darreres Notícies

Miguel Molina és un dels pilots de Ferrari amb més opcions de competir la pròxima temporada en la categoria Hypercar del Campionat del Món de Resistència. Es tracta de la màxima categoria d’aquest Mundial, a la que la marca italiana torna després de 50 anys d’absència.

El lloretenc, que dies enrere va posar el final a la temporada amb un triomf en les 8 hores de Bahrein, es troba aquests dies a Alcanyís, a Terol, treballant en aquest nou projecte de Ferrari i provant el nou cotxe. Ara, espera la trucada definitiva per poder córrer l’any que ve en la categoria Hypercar.

“Arriba una nova categoria a Ferrari, la dels Hypercar, i ara estem treballant en el cotxe i esperem estar en aquest projecte”

Miguel Molina
Miguel Molina i Antonio Fuoco (Ferrari)
Antonio Fuoco i Miguel Molina (Ferrari)

En cas de ser un dels escollits, a banda de treballar en el cotxe, que ha d’estar a punt pel març del 2023, Molina també haurà de posar atenció en la seva preparació física, ja que els cotxes de la categoria Hypercar són uns 10 segons més ràpids que els de GTE Pro, on hi competia fins ara. Això, per tant, provoca que el cos hagi de patir més forces G.

“La preparació física ha de canviar bastant, perquè aquest cotxe va 10 segons més ràpid del que estic acostumat fins ara i les forces que pateix el cos són molt més altes”

Miguel Molina

A l’espera de rebre notícies, Miguel Molina ha fet una valoració molt positiva de la temporada 2022, en la categoria GTE Pro del Mundial de Resistència. Una categoria que, per cert, desapareix per a la pròxima edició del campionat.

Primera victòria de Miguel Molina al Campionat del Món de Resistència
Primera victòria de Miguel Molina al Campionat del Món de Resistència

En aquesta última cursa, Molina va aconseguir la seva primera victòria, juntament amb el seu company d’equip, l’italià Antonio Fuoco. El resultat final de la temporada ha estat una tercera posició en el campionat de pilots i el títol de campions en el mundial de constructors.

“Hem estat moltes vegades a prop d’aconseguir la victòria i en aquesta ocasió tot es va ajuntar i vam fer una bona cursa”

Miguel Molina

Aquesta ha estat una temporada més en què Molina ha lluït els colors de Ferrari, la marca més emblemàtica del món del motor, amb una quantitat incomptable de seguidors arreu del planeta. Per al lloretenc, formar part d’aquesta marca és una responsabilitat.

“Ferrari exigeix com qualsevol empresa, però la pressió de la poses tu mateix perquè hi ha moltíssima passió al darrere d’aquesta marca”

Miguel Molina

Miguel Molina, de 33 anys, és pilot professional des de l’any 2010, en què va començar a competir en el campionat del DTM, amb la marca Audi. Però el camí ja era llarg des d’abans, primer amb el karting i després a través del programa de Joves Pilots de Catalunya, amb el qual va anar pujant categories. Fins i tot, va poder competir durant dues temporades a les Renault World Series, l’actual Fórmula 2.

Miguel Molina (Marca)
Miguel Molina (Marca)

El seu salt a la Fórmula 1 va estar a tocar, amb una oferta que va rebre l’any 2008 per part de l’escuderia Force India, l’actual equip Aston Martin, on Fernando Alonso competirà la pròxima temporada. Aquest pas a la Fórmula 1 no va ser possible per a Miguel Molina, a causa de l’alt pressupost que se li demanava per entrar.

“Se’m va obrir una possibilitat d’estar a la Fórmula 1 amb Force India, cap al 2008, però em demanaven un pressupost que era impossible per mi i em vaig quedar a les portes”

Miguel Molina

Tot i això, Molina es mostra molt orgullós d’haver seguit el camí del DTM i, ara, en el Campionat del Món de Resistència, assegura sentir-se un privilegiat per poder dedicar-se de manera professional al món de l’automobilisme. 

spot_img

El + Vist